​Učenica Policijske škole osvojila naslov „Seniorske prvakinje Hrvatske“

Streljaštvom se počela baviti kao 12-godišnjakinja na prijedlog oca i nakon prvog posjeta Streljačkom društvu rodila se ljubav na prvi pogled prema tom sportu

Učenica 3. b razreda Policijske škole „Josip Jović“, Larissa Holinka članica ekipe „Končanica“  iz Končanice osvojila je odličja na prvenstvu Hrvatske u gađanju na 10 metara serijskom zračnom puškom  koje je održano u Čakovcu, 21. i 22. svibnja.

Prvog dana u ekipnom natjecanju juniorki Larissa je s Dariom Kral i Leonardom Herout osvojila 1. mjesto, u pojedinačnom natjecanju juniorki osvojila je 3. mjesto, a u pojedinačnom natjecanju mlađih juniorki osvojila je ponovo 1. mjesto. 

Drugog dana u ekipnom natjecanju seniorki Larissa je s Kristinkom Finek i Ivonom Kasal osvojila 1. mjesto, u pojedinačnom natjecanju seniorki osvojila je također 1. mjesto, te u pojedinačnom natjecanju mlađih seniorki zaslužila je još jedno zlatno odličje čime je osvojila naslov „Seniorske prvakinje Hrvatske“.

Larissa je članica Streljačkog društva „Končanica“ od 2017. godine i od tada je sa svojom ekipom sudjelovala u brojnim natjecanjima s kojih je ponijela prekrasne uspomene i motivaciju za daljnji trening streljaštva. Niti jedno natjecanje ne može izdvojiti kao važnije od drugih, no posebno je ponosna na priznanje Športske zajednice Bjelovarsko–bilogorske županije za 2. mjesto u proglašenju najboljih sportašica Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu. 

Streljaštvom se počela baviti kao 12-godišnjakinja na prijedlog svog oca i nakon prvog posjeta Streljačkom društvu rodila se ljubav na prvi pogled prema tom sportu. Još kao mala djevojčica razmišljala je o tome da postane policajka, a iskustvo bavljenja streljaštvom pomaže joj u timskom radu, predanosti zadatku, odgovornosti i upornosti u ostvarenju vrhunskih rezultata, iako napominje da se oružje koje se koristi za nastavu policijskog naoružanja i gađanja uvelike razlikuje od sportskog oružja. 

Svojim kolegicama i kolegama, učenicima i polaznicima Policijske škole, poručuje da njoj samoj bavljenje sportom nije pružilo samo mogućnost ostvarivanja vrhunskih rezultata, već je mnogo naučila o samoj sebi, o utjecaju sporta na izgradnju osobnosti, na učenje kako organizirati svoje slobodno vrijeme i prioritete, kako biti odgovoran prema članovima svoga tima i biti zadovoljan postignutim rezultatima.

Stranica