U Virovitici obilježena 24. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika

Slika topvijesti/2014/kolovoz/phr/prh13.jpg

Svečanost je započela polaganjem vijenaca poginulim hrvatskim policajcima ispred Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, gdje su vijence položila mnoga izaslanstva. 

Foto: PU virovitičko-podravska

Svečanost obilježavanja 24. obljetnice osnutka Prvog hrvatskog redarstvenika ove godine je upriličena u Virovitici.

Već od ranih jutarnjih sati, članovi Udruge Prvi hrvatski redarstvenik i uzvanici počeli su pristizati u Viroviticu iz svih županija Hrvatske.

Redarstvenike na čelu sa predsjednikom Udruge Zdravkom Lončarom primio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Prije 24 godine, 5. kolovoza 1990. godine na Policijskoj akademiji u Zagrebu postrojeno je 1.698 polaznika tečaja za hrvatske redarstvenike, a danas se sudionici tečaja okupljaju u Udruzi Prvi hrvatski redarstvenik.

Redarstvenici su ubrzo bili upućeni u policijske postaje diljem Hrvatske u obavljanje redarstvenih poslova i zadaća, a pripadnici Prvog hrvatskog redarstvenika sudjelovali su u gotovo svim akcijama i operacijama tijekom Domovinskog rata.

Današnja svečanost je započela polaganjem vijenaca poginulim hrvatskim policajcima ispred Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, gdje su vijence položila mnoga izaslanstva.

U crkvi svetoga Roka u Virovitici održana je i misa koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek. 

U Domu hrvatske vojske u Virovitici upriličena  je svečana akademija koju su pratili ples i zvuci domaćeg kulturno-umjetničkog društva i prikazivanje video projekcije iz ratnih dana Prvih hrvatskih redarstvenika.



Stranica