U Varaždinu održana promocija policijskog zanimanja

Svi zainteresirani mogli su provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu

S ciljem animiranja što više mladih da se prijave na natječaj za prijem u policiju, Policijska uprava varaždinska je u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom „Josip Jović“ održala je dana, 10. travnja, Dan otvorenih vrata u sportskoj dvorani Druge Gimnazije Varaždin.

Naime, Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti kojima se promovira Policijska škola, s ciljem privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. školskoj godini.

Na Danu otvorenih vrata prezentiran je rad policije po svim rodovima. Zainteresirani su imali priliku vidjeti vozila, opremu i tehniku koje koriste temeljna, prometna, granična, specijalna, interventna i kriminalistička policija.

Pripadnici demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske  demonstrirali su tehnike borilačkih vještina, odnosno praktičnu primjenu tehnika padova te obrane od naoružanog i nenaoružanog napadača. Demo tim polaznika Policijske škole izveo je prikaz sigurnog rukovanja vatrenim oružjem.

Posebnu pažnju nazočnih izazvale su prezentacije očevida kaznenog djela i prometne nesreće.

Posjetiteljima je bio zanimljiv i štand Antiterorističke jedinice Lučko na kojem su mogli vidjeti snajpersko maskirno odijelo, balističke štitove, kacige i drugu zaštitnu opremu, „razvaljivač“ protuprovalnih i svih drugih vrata te razno oružje.

Svi zainteresirani su imali priliku na improviziranom poligonu provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu te dobiti sve potrebne informacije oko upisa i školovanja u Policijskoj školi.

Voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan pozvala je sve zainteresirane mlađe od 28 godina, koji su završili srednju školu u četverogodišnjem trajanju, koji su psihičko-fizičko i motorički spremni,  imaju određeno znanje iz opće kulture, hrvatski su državljani i imaju želju postati policajac/policajka, da se jave na natječaj za prijem u policiju koji je otvoren do 31. srpnja 2019. godine. Također je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim odazivom i brojem pristiglih prijava od otvorenja natječaja.

Načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić pozvao je mlade da se odazovu i prijave na natječaj za policajce. „Nadamo se da ćemo ovom današnjom aktivnošću uspjeti približiti mladima policijski poziv. Naime, motivacija i ljubav prema policijskom poslu, koji je sve samo ne lagan, presudni su za kvalitetu njegova obavljanja“ zaključio je.

Stranica