U subotu svi u zagrebački Maksimir na projekt "Zdrav za 5"

Slika topvijesti/2012/listopad/Zza5t1.jpg

U subotu, 4. svibnja 2013. s početkom u 10 sati u Zagrebu, u Parku Maksimir, kod velike pozornice, u sklopu projekta „Zdrav za 5“ održat će se događanje s ciljem promicanja poruke „NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću“ – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST!

Aktivnost se provodi se u sklopu zajedničkog preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i  Ministarstva zaštite okoliša i prirode uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te međunarodne organizacije UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH), s ciljem podizanja razine svijesti kod djece i mladih o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode odnosno stvaranja sigurnog i zdravog okruženja za rast i razvoj djece i mladih.  

Na spomenutom događanju brojne institucije, organizacije i nevladine udruge u Republici Hrvatskoj prezentirat će svoj rad, dok će njegovi posjetitelji u Parku Maksimir, a posebice djeca i mladi, imati priliku sudjelovati u raznovrsnim tematskim aktivnostima, eko radionicama, sportskim, kulturnim i umjetničkim sadržajima, „sajmovima mogućnosti“, edukativnim programima i radionicama za odvajanje i sakupljanje otpada. 

Djeca, mladi kao i drugi brojni uzvanici moći će sudjelovati i u likovnim radionicama za izradu instalacija od PET ambalaže zajedno sa studentima Likovne akademije, politehničkim radionicama izrade zanimljivih „zvrkova“, „zmija od kartona“ te „vjetrenjača“, a moći će i provjeriti poznavanje prometnih pravila, sudjelovati u poligonu sigurne vožnje bicikala, vidjeti i pokretni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrije Štampara, ali i ostvariti uvid u „negativne prekršajne bodove“ kao i sudjelovati u brojnim drugim zanimljivim  aktivnostima. 

Na spomenutom događanju ministar zdravlja Rajko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavit će preliminarne rezultate nacionalnog Istraživanja o navikama i stavovima djece i mladih o konzumiranju alkohola, droga i igara na sreću. 

Uz ministra zdravlja Ostojića i glavnog ravnatelja policije Dominića,  događanju će prisustvovati i ministar Zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, pomoćnica ministra u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić, predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreb Jelena Pavičić Vukičević, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić te brojni drugi visoki uzvanici i predstavnici ministarstava, agencija, organizacija i institucija u Republici Hrvatskoj, a očekuje se nazočnost preko tisuću učenika i roditelja iz Grada Zagreba i zagrebačke Županije. 

Budući da je riječ o Projektu kojemu je cilj zaštita prava i interesa djece i mladih, pozivamo predstavnike medija da poprate spomenuto događanje te podrže provedbu Projekta kao i ciljeve koje Projekt promiče. 

Pozivamo i građane, roditelje, djecu i mlade da nam se pridruže u ovom događanju. 

Za glazbeni dio programa pobrinut će se Apokalipso band



Stranica