U Slavonskom Brodu osnovana 8. podružnica Strukovne udruge kriminalista

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/UKRAJINA/tx1_20_12.jpg

U prostorijama Hotela „Savus“ osnovana je 8. podružnica Strukovne udruge kriminalista, uz podršku Županije brodsko-posavske. Izaslanik župana Stjepan Bošnjaković je u uvodnom govoru podržao rad Podružnice  

 

U petak u 14 sati u prostorijama Hotela „Savus“ osnovana je 8. podružnica Strukovne udruge kriminalista, uz podršku Županije brodsko-posavske, na kojoj su kao gosti bili nazočni izaslanik župana Brodsko-posavske županije Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković, pomoćnik načelnika Policijske Akademije Mato Pušeljić, Darko Majstorović (Ravnateljstvo policije), Predsjednik Upravnog odbora Strukovne udruge kriminalista Davor Posilović, te kriminalisti i diplomirani kriminalisti Policijske uprave brodsko-posavske.

Izaslanik župana Stjepan Bošnjaković je u uvodnom govoru podržao rad Podružnice i zaželio puno uspjeha u radu. Darko Majstorović se ukratko obratio nazočnima, istaknuvši kako u svim županijama djeluju povjerenici na formiranju struke udruge kriminalista, pred kojom su brojne zadaće. Naveo je daljnje smjernice promjena u cjelokupnom sustavu obrazovanja u policiji. Kroz strukovnu udrugu kriminalista, koja je jedan pravni okvir i velika snaga, može se puno toga dati. Davor Posilović je opisao ovu udrugu kao neprofitnu, kojoj je cilj promicanje, njegovanje i zaštita kriminalističke struke. Okupljanjem članov,a daljnjim radom i organizacijom artikulirat će se razni stavovi, mišljenja i pitanja. Diljem Lijepe Naše u proteklom razdoblju poznati predavači su održali brojna predavanja. Ostvarena je i međunarodna suradnja sa sličnim udrugama u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a nastoji se ostvariti i daljnja znanstvena suradnja. Mato Pušeljić je nazočne ukratko upoznao sa predstojećom reformom sustava obrazovanja u policiji, kao i zacrtanim ciljevima, između ostalih – vratiti Sveučilišni studij kriminalistike (3 + 2 + 3), doktorski studij. U okviru osnivačke skupštine predložena je kandidatura za predsjednika i članove Upravnog odbora, što je jednoglasno prihvaćeno. Za predsjednika je izabran Ivan Keser, a za članove Upravnog odbora Jelena Katić, Franjo Galić, Kata Nujić i Mato Pušeljić. Također je predstavljen plan rada podružnice u sljedećem razdoblju.

   



Stranica