U sjedištu CEPOL-a u Budimpešti prošli tjedan održana tri radna sastanka

Održani su sastanci CEPOL-ovih koordinatora za istraživanje i znanost, CEPOL nacionalnih LEEd managera i nacionalnih CEPOL jedinica

Godišnji sastanak CEPOL-ovih koordinatora za istraživanje i znanost  9. i 10.10.2023.

Glavna tema sastanka bila je predloženi program CEPOL-ove konferencije za istraživanje i znanost koja će se održati u studenome 2024. godine. 
U okviru rasprave o programu konferencije doprinos hrvatskoga predstavnika izv.prof.dr.sc. Krunoslava Antoliša bio je naglasiti važnost digitalnih dokaza u suvremenom digitalnom dobu, te otvoriti prostor za teme u vezi uporabe informacijsko komunikacijskih tehnologija u radu policije. 
Tijekom razgovora o programu master studija u osnivanju profesor je iznio prijedlog uključivanja teme umjetne inteligencije u program.   
Tijekom sastanka razmatrana je i tema: Nova strategija CEPOL-a - Agencije europske unije za obuku za provedbu zakona 2023.-2027.

  
16. sastanak CEPOL nacionalnih LEEd managera, 10. i 11.10.2023.

Od 10. do 11. listopada 2023. godine, za CEPOL nacionalne managere, održana je radionica o korištenju CEPOL platforme za e-učenje – LEEd obzirom da je LEEd tijekom ljeta 2023. prošao kroz veliku nadogradnju. Od pokretanja platforme, Moodle Workplace, koji služi kao osnova LEEd-a, se neprestano nadograđuje dodajući nove značajke i poboljšavajući razinu kvalitete i sigurnosti koja je potrebna poslovnim korisnicima. LEEd uvijek radi na najnovijoj nadogradnji Moodle Workplace verzije koja je sada 4.1.1.
Najnovija nadogradnja donijela je nove značajke na različitim razinama, uključujući izgled, nova poboljšanja za korisnike visoke razine (NLM) u vezi s upravljanjem korisnicima, nadograđenu sigurnost, autentifikaciju u dva koraka za korisnike visoke razine i druge važne alate za administratore a s kojim su se nacionalni predstavnici na ovoj radionici upoznali.
U planu je nastavak nadogradnje LEEd platforme u 2024. godini s ciljem poboljšanja izvješćivanja, razmjena i drugih značajki za sve korisnike platforme. Na sastanku je Hrvatsku je predstavljala policijska službenica, Silvija Balent.
  

14. sastanak nacionalnih CEPOL jedinica, 12. i 13.10.2023.

Od 12. do 13. listopada 2023. godine pod španjolskim predsjedanjem održan je sastanak voditelja CEPOL nacionalnih jedinica, na kojem je sudjelovala voditeljica hrvatske nacionalne CEPOL jedinice, Lidija Pentavec. Tijekom sastanka voditelji nacionalnih CEPOL jedinica imali su priliku upoznati se s najnovijim aktivnostima i postignućima agencije.
Program sastanka je uključivao izvješće o novostima u vezi provedbe obuka, a sukladno  glavnim strateškim prioritetima  i nalazima EU STNA (EU Strategic Training Needs Assessment ).  Također, voditelji nacionalnih CEPOL jedinica upoznati su s novostima na LEEd platformi, o implementaciji CEPOL-ovih projekata jačanja kapaciteta i mentorskog programa.
Tijekom sastanka održana je i radionica posvećena suradnji CNU-a i EMPACT koordinatora, gdje su sudionici imali priliku podijeliti praksu u vezi pružanja podrške EMPACT obukama. Zaključak je da bi se, jednom godišnje, trebao organizirati zajednički sastanak, voditelja CNU-a i EMPACT koordinatora, radi bolje koordinacije aktivnosti.

Pisane vijesti