U PU bjelovarsko-bilogorsku stigla 24 vježbenika

Slika topvijesti/godina_2009/ozujak/bjelovar_vjezbenici.jpg

Danas,2. ožujka,načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić, sa suradnicima, primio je 24 vježbenika koji će u iduća četiri mjeseca u navedenoj PU proći mentorski program obuke predviđen Programom obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.

Načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić danas je sa suradnicima primio 24 vježbenika koji će u iduća četiri mjeseca u navedenoj PU proći mentorski program obuke predviđen Programom obrazovanja odraslih za zanimanje policajac. Mentorski program obuke ili vježbenički staž, realizira se u drugom od tri modula, odnosno, nakon četiri mjeseca teorijske obuke u Policijskoj akademiji.

Načelnik Bukvić u svom pozdravnom govoru pozdravio je vježbenike i zaželio im dobrodošlicu te uspješan završetak ovog praktičnog dijela njihovog obrazovanja. Vježbenici su kratko upoznati s ustrojem PU te s njihovim rasporedom po policijskim postajama u kojima ih čekaju mentori, policijski službenici s višegodišnjim policijskim iskustvom.

Temeljni su ciljevi ovog dijela obuke da, upoznajući polaznike sa situacijama na terenu, postupno ih usmjere kako bi pravilno primijenili stečena znanja. Pružena obuka pomoći će im obnašati zadaće policijskog službenika, poštujući zakonske propise te pravila policijske struke. Istodobno, uputit će ih u dužnosti i odgovornosti policijskog službenika te u način izvršavanja zadaća.     

 



Stranica