U Policijskoj školi prikupljeno 147 doza krvi

Slika topvijesti/2015/rujan/Darivanjekrvi09/naslovna.jpg

Najbrojniji davatelji krvi bili su polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2015./2016., koji su svi redom istaknuli humanitarni motiv i želju za pomaganjem. Ovo je ujedno

Foto: MUP
 
Čak 147 doza krvi prikupljeno je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju su u ponedjeljak, 14. rujna,  organizirali Policijska škola Josip Jović i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.
 
Najbrojniji davatelji krvi bili su polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2015./2016., koji su kao glavni razlog sudjelovanja istaknuli humanitarni motiv i želju za pomaganjem. Ovo je ujedno i prva humanitarna akcija novog naraštaja budućih policajaca i policajki.
 
Akciji održanoj od 9 do 15.30 sati u predvorju Policijske škole Josip Jović pristupila je 171 osoba, registrirano je 97 novih darivatelja krvi, a sudjelovali su i djelatnici Policijske akademije te polaznici tečaja za pirotehničare. Kao i brojne dosadašnje akcije u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa grada Zagreba, darivanje krvi organizirala je glavna policijska inspektorica Maja Krajcar, voditeljica smjene u Policijskoj školi Josip Jović.
 
Veliki broj polaznika i polaznica, koji su se humanitarnoj akciji odazvali nakon prvog tjedna nastave, motivirali su i njihovi kolege koji već jesu dobrovoljni darivatelji, ali i njihovi odgajatelji. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi već je tradicija svake generacije polaznika, što prepoznaje i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb od kojeg Policijska akademija dobiva priznanja za sudjelovanje u ovakvim akcijama.


Stranica