U Policijskoj školi „Josip Jović“ održava se turnir u šahu

Šahovski turnir u kojemu sudjeluju polaznici prekvalifikacije P18 kao i učenici trećih i četvrtih razreda Policijske škole "Josip Jović"

U Policijskoj školi „Josip Jović“ održava se šahovski turnir u kojemu sudjeluju polaznici prekvalifikacije P18 kao i učenici trećih i četvrtih razreda, a u njemu sudjeluje 37 učenika i polaznika. U Školskom kurikulumu za šk. god. 2022./2023. predviđeno je postojanje šahovske sekcije i to kako bi se ostvarili svi benefiti koje šah donosi, a to su: samostalno razmišljanje i donošenje odluka, planiranje načina ostvarenja ciljeva, poštivanje pravila, kao i ono što je uvijek vrlo važno u policijskom poslu, a to je strpljivost, bez obzira radilo se o pružanju intervencija ili o ostvarivanju profesionalnih ciljeva.

No, kako bi se to sve ostvarilo, najvažnija je pozitivna atmosfera, a ona se stvorila odmah  nakon što je stol sa šahom postavljen u predvorje škole. Bez obzira bili sudionici turnira ili ne, polaznici i učenici su se okupljali kako bi vidjeli kako igraju njihove kolege. Iza leđa sudionika zadubljenih u partije, moglo se čuti kako potiho komentiraju poteze, a kasnije su se i sami tijekom odmora okupljali kako bi odigrali partiju šaha, a u čijem završetku ih je prekidalo zvono.

Kako bi dočarali atmosferu izdvojiti ćemo nekoliko komentara:

Leoni Miklečić- odjel 3: „Volim šah i igram ga protiv kolega iz razreda, no ovo je ipak nešto drugačije, svi znaju koliko strasti donose natjecanja“.

Eduard Vuković – odjel 3: „Ovo je odlična stvar, šah treba popularizirati je je izrazito koristan i sam ga igram onoliko često koliko mi obaveze dopuštaju“

Miron Jurić – odjel 1: „Za razliku od mobitela, koje i previše koristimo, šah je nešto u čemu  možemo uživati, istodobno obogaćujući sebe i druge“.

Na kraju napomenimo kako je turnir organizirao policijski službenik – nastavnik stručnih predmeta Nikica Špoljar u svesrdnu podršku načelnika Policijske škole gospodina Maria Bošnjaka i pomoćnice načelnika Irene Jurišić, dok je veliki doprinos dala i, vrlo talentirana slikarica, polaznica odjela 13, Elena Novak koja je izradila plakat za turnir. 



Stranica