U Policijskoj školi „Josip Jović“ održana je prva akcija darivanja krvi u školskoj godini 2023./2024.

Nova generacija polaznika programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac / policajka, kao i učenici Policijske škole na najbolji su način obilježili početak nove školske godine  - ne dvojeći o značaju plemenitog čina darivanja krvi

U Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u prostorijama Policijske škole „Josip Jović“ 7. i 9. studenoga organizirana je prva akcija darivanja krvi u školskoj godini 2023./2024.

Akcija je  održana u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Zavodom za transfuzijsku medicinu. Akciji se odazvalo 158 polaznika i polaznica raznih oblika obrazovanja, učenika i učenica, djelatnika i studenata sa željom da daruju krv.

Najbrojniji darivatelji ipak su bili polaznici i učenici Policijske škole koji su strpljivo čekali na red za pregled i razgovor s liječnicima kako bi im odobrili pristupanje darivanju. Brojni među njima krv su darivali prvi puta, sretni što su dobili mogućnost uključiti se u ovu plemenitu aktivnost.

Na posljetku je prikupljeno je 117 neprocjenjivo vrijednih doza krvi koje nekome mogu pomoći u ozdravljenju ili spasiti život.

Nova generacija polaznika programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac / policajka, kao i učenici Policijske škole na najbolji su način obilježili početak nove školske godine  - ne dvojeći o značaju plemenitog čina darivanja krvi. Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac koji je započeo 30. listopada pohađa 351 polaznica i polaznik, 4. razrede Srednje policijske škole pohađaju 93 učenice i učenika, dok je u 3. razred Srednje policijske škole ove godine upisano 106 učenica i učenika.  

U Policijskoj školi potiče se sudjelovanje polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac / policajka i učenika Policijske škole u humanitarnim aktivnostima kojima se kod njih podiže svijest o potrebi pomaganja, suradnje s društvenom zajednicom te pružanja potpore i empatije prema ranjivim članovima i skupinama društvene zajednice.

Njihovo zadovoljstvo zbog mogućnosti da učine dobro pokazuje da su odabrali poziv koji odgovara upravo njima - policijski poziv.

Hvala svim darivateljima za dobrotu i nesebičnost!

Pisane vijesti