U knjižnici Policijske akademije postavljena izložba ''Povijest policije na hrvatskim prostorima od 9. st. do 2001."

Izložbom je prikazana povijest policije na prostoru Republike Hrvatske kroz Zbornike, Zbirke zakona, Službene listove, Narodne novine te druga izdanja Ministarstva unutarnjih poslova

Ususret Danu policije i blagdanu zaštitnika policajaca sv. Mihovila koji se obilježava 29. rujna, u knjižnici Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'' danas je postavljena tematska izložba posvećena povijesti policije kroz arhivsku matičnu knjižničnu građu.

Na izložbi će posjetitelji moći pročitati više o povijesti redarstvenih i policijskih organizacija na hrvatskim prostorima, kao što su: žandarmerija, državno i gradsko redarstvo, redarstvene straže, narodna milicija i policija.

U zbornicima zakona i tada aktualnim službenim listovima, počevši od 1903. godine, moći će se razgledati stari zakonski propisi vezani uz ustrojstvo pograničnog redarstva i MUP-a, školovanje policijskih službenika i žandara te unutarnje poslove općenito.

Ujedno su izložena i određena povijesna izdanja Ministarstva unutarnjih poslova, tj. prijašnjih upravnih organizacija pod kojima se nalazila policija na hrvatskim prostorima, a također će biti moguće vidjeti slike i fotografije povijesnih policijskih formacija i značajnih ličnosti.

Izložba traje do 31. listopada.
 

Pisane vijesti