U knjižnici Policijske akademije održana promocija „Vodiča za predavače“

Promocija knjige autorice Ksenije Vujčić „Vodič za predavače“ održana je 2. prosinca 2022. godine u knjižnici Policijske škole "Josip Jović"

Knjigu su predstavili recenzenti izv. prof. dr. sc. Morana Koludrović, i mag. paed. Silvo Bratković, autorica Ksenija Vujčić – policijska službenica Policijske akademije te zamjenica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović.
Obraćajući se prisutnima recenzenti su govorili o sadržaju vodiča koji obrađuje suvremeni sustav obrazovanja, sustav cjeloživotnog učenja, ishode učenje te andragoške cikluse. O specifičnostima obrazovanja odraslih i o modernoj nastavnoj tehnologiji govorio je recenzent Bratković dok je o planiranju i realizaciji nastave te dodatnoj vrijednosti vodiča – prilozima, primjerima iz prakse, govorila izv. prof. Koludrović. Vodič je napisan na jednostavan, pregledan i razumljiv način i prvenstveno je namijenjen nastavnicima Policijske akademije, naglasila je profesorica Koludrović.
Vodič je vrlo vrijedan posebice zbog nedostatka sličnih edukativnih materijala za potrebe obrazovanja policijskih službenika, stoga se zahvaljujem autorici što je izradila ovaj vodič, rekao je Bratković,  
Uloženo je puno truda da se na sažet način kojemu je dat kontekst napravi ovaj priručnik za koji se nadam da će krajnji korisnici imati koristi. Vodič je aktualan i primjenjiv, on je alat u učenju i poučavanju nastavnicima, profesorima, predavačima i instruktorima. Vodič pomaže da se nastava učini još boljom, dinamičnijom i zanimljivijom, kazala je autorica Vujčić.
Na kraju je prisutnima obratila zamjenica načelnika Abramović, koja je izrazila poseban ponos što je autorica iznimne motivacije za stjecanje novih znanja i kompetencija te što je prepoznala važnost teme i potrebe za ovakvim priručnikom. Činjenica je  da Policijska akademija policijskom obrazovanju pristupa sveobuhvatno – kroz vertikalu formalnog obrazovanja i široku lepezu programa za cjeloživotno usavršavanje. Vodič za predavače je izdanje, kojim se pokazuje potreba kontinuirane potpore nastavnicima i njihovim nastavničkim kompetencijama. Ovim vodičem kao i andragoškim radionicama napravljen je veliki iskorak za Policijsku akademiju, naglasila je zamjenica Mirjana Abramović.
Čestitamo autorici na izradi ovako vrijednog vodiča, a svim predavačima, nastavnicima i profesorima želimo da ova knjiga bude dragocjena u njihovom svakodnevnom radu. 

Stranica