U Karlovcu održan Dan otvorenih vrata policije

Pozivamo sve koji su završili četverogodišnju srednju školu, hrvatski su državljani i mlađi su od 28 godina da se jave na natječaj za prijem u policiju

S ciljem animiranja mladih za policijsko zanimanje kako bi ih se što više prijavilo na natječaj za prijem u policiju, Policijska uprava karlovačka je u suradnji s Policijskom akademijom danas u Karlovcu održala Dan otvorenih vrata.
 
Građanima i mladima prikazane su demonstracije tehnike borilačkih vještina i obrane od noža, pištolja i palice u izvedbi demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke, prikaz sigurnog rukovanja vatrenim oružjem u izvedbi polaznika Policijske škole i rad policijskog psa. Ujedno, na info pultevima policija je izložila opremu i tehniku koju koristi u svakodnevnom radu, a svi zainteresirani imali su priliku upoznati se sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel) te razgovarati s policijskim službenicima.
 
Uz brojna izložena vozila za razne namjene, posebnu pozornost građana privukao je i robot za uklanjanje eksplozivnih naprava. Njegova namjena je uklanjanje sumnjivih predmeta iz daljine iz ugroženog prostora, uništavanje eksplozivnih naprava iz daljine, a njime upravlja operater, odnosno policijski službenik.   
 
Isto tako, interes mlađe populacije privukao je izložbeni pult Muzeja policije. Na poligonu za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti zainteresirani su imali priliku provjeriti svoje sposobnosti uz upute i vodstvo policijskog službenika za stručno usavršavanje policije.
 
Svakako jedna od zanimljivosti bila je prisutnost policijskih službenika koji se bave sportom te u sportovima kojima se bave bilježe iznimne rezultate. Jedan od njih je i Vlado Cindrić, najpoznatiji karlovački strijelac, poznati pištoljaš, koji je godinama u vrhu karlovačkog i županijskog sporta i jedan je od najboljih pištoljaša u Hrvatskoj, a zanimljivo je svakako i istaknuti da je sudjelovao i ostvarivao odlične rezultate na Svjetskoj policijskoj olimpijadi, odnosno Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama.

Roman Maglić koji se trčanjem bavi već desetak godina, a uz brojne maratone i polumaratone svake godine u spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića obavezno trči i tradicionalni ultramaraton od Karlovca do Plitvica.

Nikola Gorić i Denis Štefanko policijski su službenici i igrači u “Klubu američkog nogometa Karlovac Dukes“. Ujedno, Nikola je idejni i glavni osnivač kluba te predsjednik kluba, a Denis dopredsjednik. Kao igrači kluba natječu se u ligi u Hrvatskoj i Sloveniji.

Kroz ove primjere policajaca - sportaša želimo poručiti mladim sportašima da ukoliko se uključe u tim MUP-a, njihovo aktivno bavljenje sportom neće zbog službe prestati, već dapače, imat će podršku i razumijevanje MUP-a RH za nastavak bavljenja sportom, a koji daje punu podršku razvoju sporta, unapređenju, kvaliteti i uvjetima za sportske treninge.

Tijekom programa načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditeljica Policijske škole Josipa Jovića Renata Odeljan upoznali su prisutne s uvjetima i Programom srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
Pozivamo sve one koji su završili četverogodišnju srednju školu, hrvatski su državljani, mlađi su od 28 godina i imaju želju postati policajac/policajka, da se jave na natječaj za prijem u policiju koji je otvoren do 31. srpnja 2019. godine.  
 

Stranica