U humanitarnoj utrci Wing For Life World Run sudjelovali su predstavnici Policijske škole "Josip Jović"

Deset godina sudjelovanja u humanitarnoj utrci Wings For Life World Run obilježili su policijski službenici i službenice, polaznici i polaznice, te učenici i učenice Policijske škole „Josip Jović“

U Zadru je 5. svibnja, održana humanitarna utrka Wings For Life World Run u kojoj je sudjelovalo oko 8000 trkača, a svi su trčali za isti cilj - pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine.
 
Članovi tima MUP RH - Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik", koji postoji od prve utrke održane u Zadru 2014., svoju jedanaestu utrku trčali su putem aplikacije u cijeloj Hrvatskoj i u Zadru.

Policijska škola „Josip Jović“ podupire sportske, a osobito humanitarne aktivnosti polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i učenika/učenica Policijske škole "Josip Jović".
 
Prvom utrkom 2014. godine 9. generacija budućih policajaca i policajki - P 9, započela je tradiciju koja se zadržala do danas i zasigurno će se nastaviti i sljedećih godina. Nakon deset godina utrku su trčali polaznici i polaznice naraštaja P 19 i učenici i učenice 2. i 3. klase Policijske škole „Josip Jović“.
 
U Zadar je ovaj put otputovalo 47-ero polaznika i polaznica, učenika i učenica u pratnji nastavnica i odgojitelja. Svojim su sjajnim rezultatima pokazali važnost tjelesne pripravnosti za policijsko zanimanje, ali i nesebičnost u pomaganju drugima.
 
Pretrčanih 23 km Ivana Dulaja i Ivana Tičca, 21 km Omara Hibeljića ili 15,2 km  Antoniju Samardžić, 12,3 km Karlu Šiljeg, 9,6 km Dinu Kursan, kao i izvrsni rezultati svih ostalih članova tima, nisu bili važniji od pružanja potpore humanitarnom cilju ove utrke koja se ne trči samo nogama nego i srcem.

Podršku u organizaciji Policijskoj školi je pružila Policijska uprava zadarska, a građanima Zadra i sudionicima utrke poručili smo kako se u policijskom pozivu sve zadaće i izazovi uspješno svladavaju snagom timskoga duha.

Član našega tima ove je godine po prvi puta bio i djelatnik MUP-a RH, Samostalni sektor za informacijske i komunikacijske sustave Mario Bebek, osoba s invaliditetom s urođenom rijetkom bolešću, koji je pun dojmova zahvalio svima na podršci i predivnom iskustvu.   

Čestitke i veliko HVALA svim sudionicima i članovima tima MUP RH - Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik".
 

Pisane vijesti