U desetoj jubilarnoj utrci Wing For Life World Run sudjelovali predstavnici Policijske škole "Josip Jović"

U desetoj humanitarnoj utrci Wings For Life World Run sudjelovali su policijski službenici i službenice, polaznici i polaznice, te učenici i učenice Policijske škole „Josip Jović“

U Zadru je 7. svibnja održana utrka u kojoj je sudjelovalo 6500 trkača, a svi su trčali za isti cilj – pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine.
 
Članovi tima MUP RH – Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik", koji postoje od prve utrke održane u Zadru 2014., trčali su putem aplikacije u cijeloj Hrvatskoj, kao i u Zadru koji je posebno svečano obilježio tu jubilarnu utrku.
 
Policijska škola „Josip Jović“ podupire sportske, a osobito humanitarne aktivnosti polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i učenika/učenica Policijske škole "Josip Jović".
 
Prvu utrku 2014. otrčala je 9. generacija budućih policajaca i policajki te time počela tradiciju koja se zadržala do danas i zasigurno će se nastaviti i sljedećih godina.
 
U Zadar je ovaj put otputovalo 14-ero polaznika i polaznica, učenika i učenica u pratnji nastavnica i odgojitelja. Svojim su sjajnim rezultatima pokazali važnost tjelesne pripravnosti za policijsko zanimanje, ali i nesebičnost u pomaganju drugima.
 
Pretrčanih 30,52 km za Luku Vučka ili 28,74 km za Valentina Halgotu, kao i izvrsni rezultati ostalih članova tima nisu bili važniji od pružanja potpore humanitarnom cilju ove utrke koja se ne trči samo nogama nego i srcem.
 
Čestitke i veliko HVALA svim sudionicima i članovima tima MUP RH – Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik".

Pisane vijesti