U akciji darivanja krvi u Policijskoj školi prikupljeno 157 doza krvi

Slika topvijesti/2014/Listopad/krv/krv01.jpg

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa grada Zagreba i Policijske akademije održana je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je u ponedjeljak, 20. listopada održana u Policijskoj

Foto: MUP

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa grada Zagreba i Policijske akademije održana je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je u ponedjeljak, 20. listopada održana u Policijskoj školi „Josip Jović“.

U akciji koja je trajala od 9 do 17 sati, jer je zbog iznimnog interesa darivatelja trajala dva sata duže, od predviđenih 15 sati najviše dobrovoljnih darivatelja krvi bilo je među polaznicima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014/2015. iz oba turnusa. Akciji se odazvalo 170 darivatelja, a tijekom dana prikupljeno je 157 doza krvi, 97 darivatelja prvi put je davalo krv, a najvećim dijelom darivatelji krvi bili su polaznici generacije P-10.  Mnogi od njih istaknuli su kako će se i ubuduće odazivati ovakvim akcijama. Među polaznicima bilo je i višestrukih darivatelja krvi, a polaznik 13. odjela Milan Galik dao je krv 34. put. Milan Galik dobrovoljni darivatelj krvi postao je kao 18-godišnjak, u nekoliko navrata odazivao se i pozivima za dobrovoljno darivanje krvi Zavoda za transfuziju krvi.

Osim polaznika generacije P-10, u akciji dobrovoljnog darivanja krvi sudjelovali su i zaposlenici Policijske akademije na čelu s načelnikom Želimirom Radmilovićem, te polaznici Visoke policijske škole. Akcija darivanja krvi nastavak je uspješne suradnje Policijske akademije i Gradskog društva Crvenog križa grada Zagreba.



Stranica