Tužno sjećanje na 5. svibnja 2009., dan pogibije Ivana Grbavca

Slika topvijesti/2013/Svibanj/grbavac02.jpg

Foto: PU zagrebačka

Prošle su četiri godine od tužnog dana kada je u intervenciji kod razbojništva u banci u Sesvetama ubijen 24-godišnji policajac Ivan Grbavac. U spomen na istinskog heroja zagrebačke i hrvatske policije, koji je posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana za hrabrost i požrtvovnost, 5. svibnja mu je odana počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

U nedjeljno jutro prvo je na mjestu tragičnog događaja ispred banke položen vijenac te su zapaljene svijeće uz molitvu don Marina Drage Kozića, a zatim su obitelj, kolege, prijatelji te izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije krenuli na Markovo polje položiti vijence i odati počast na grobu gdje počiva mladi policajac.

Ispred Ministarstva počast su mu odali zamjenik glavnog ravnatelja policije i izaslanik ministra Zvonimir Vnučec, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović te načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima Aco Martinović. Uz obitelj i prijatelje, vijence su položili i svijeću u sjećanje zapalili načelnik Policijske postaje Sesvete Evelin Mustapić sa suradnicima te načelnik Srednje policijske škole Marjan Žuljević.

U petak, 3. svibnja, u dvorani sportskog centra Sava sport u Sesvetama održan je i sportski dio komemoracije, malonogometni memorijalni turnir „Ivan Grbavac“.

Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.



Stranica