„Trebamo Vaše stručnjake u provedbi reforme policije“

Slika topvijesti/2013/rujan/tadzikistan_sastanak.jpg

Poručio je to Alastair J. B. Livingston, šef političko-vojnog odjela Ureda u Tadžikistanu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE),  na sastanku sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem.

Foto: MUP

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković održao je radni sastanak s Alastairom J. B. Livingstonom, šefom političko-vojnog odjela Ureda u Tadžikistanu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE).

Sastanku je nazočila i Danijela Petković, pomoćnica načelnika Policijske akademije za međunarodnu  i međuinstitucionalnu suradnju, koja je u travnju ove godine boravila u Dušanbeu u studijskom posjetu, na poziv Ministarstva unutarnjih poslova Tažikistana, radi procjene potreba Policijske akademije u vezi s reformom tadžikistanske policije.

Livingston je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske te posebno naglasio:

„Mi trebamo Vaše stručnjake i Ministarstvo unutarnjih poslova može na njih i na gospođu Danijelu Petković biti ponosno i budite sigurni da je reputacija Vaših stručnjaka vrlo visoka. U budućnosti bi OSCE mogao sudjelovati u financiranju boravka Vaših stručnjaka radi sudjelovanja u reformi policije koja se provodi u Tadžikistanu. To će biti vrlo dug proces“.

Zamjenik ministra Evelin Tonković zahvalio je A. Livingstonu na povjerenju koje je ukazano stručnjacima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i dodao kako je MUP otvoren za suradnju, kako na području edukacije tamošnje policije tako i na drugim područjima.



Stranica