Tradicionalni Božićni koncert i ove godine održan na Policijskoj akademiji

Svečani Božićni koncert održan je u četvrtak, 21. prosinca, na kojem su buduće policajke i policajci pokazali svoje glazbeno umijeće

Koncertu su prisustvovali: državna tajnica MUP-a Terezija Gras, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, zamjenici glavnog ravnatelja policije Damir Barić i Jozo Šuker, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Željko Prša, pomoćnik glavnog ravnatelja policije Miljenko Radnić, načelnik Policijske akademije ,,Prvi hrvatski redarstvenik“ Josip Ćelić i njegova zamjenica Mirjana Abramović, voditelji Službi na Akademiji te mnogi drugi rukovoditelji u MUP-u. Ondje su bili i bivši i sadašnji članovi uredništva, česti autori i recenzenti znanstveno-stručnog časopisa Policija i sigurnost koji je prije koncerta obilježio 70 godina izlaženja.

Nastupili su zbor i instrumentalisti Policijske škole ,,Josip Jović“ pod vodstvom dirigentice prof. Nevenke Pavleković, tamburaški orkestar Ministarstva unutarnjih poslova, Policijska klapa ,,Sv. Mihovil“ te tamburaški sastav Gazde.

Program je počeo recitacijom pjesme ,,Ekstaza prirode u svetoj noći“ u izvedbi  Nevenke Pavleković nakon čega je zbor učenika i polaznika uz pratnju Tamburaškog orkestra MUP-a izveo ,,Tihu noć“.

Domaćin svečanosti, načelnik Policijske akademije Ćelić, naglasio je važnost policije u ostvarivanju sigurnosti u društvu te prisutnima zaželio sve najbolje u povodu nadolazećih blagdana. Uz to, spomenuo je i sve poteškoće i prepreke koje se nalaze pred učenicima i polaznicima u njihovu budućem zanimanju te s kojim se sve izazovima  u radu svakodnevno susreću nastavnici na Akademiji.

Koncert je nastavljen nastupom policijske klape ,,Sv. Mihovil“ i solo izvedbom polaznice Policijske škole Josipe Ratkovac-Horvat koja je u pratnji na klaviru učenice 4. razreda Mirne Anđelić te Petra Golika na gitari i zbora izvela pjesmu ,,Ove noći rodio se Bog“.

Poznati tamburaški sastav Gazde, koji ove godine obilježava 30 godina djelovanja, a izveo je nekoliko uspješnica. Prisutne je bez daha ostavila jedna od njihovih najpoznatijih pjesama ,,Još i danas zamiriši trešnja“.

Koncert je završio skladbom ,,Bijeli Božić“ u izvedbi Borisa Novaka, zbora, tamburaškog orkestra i Mirne Anđelić na klaviru, a cijeli je program i ove godine osmislila, priredila i vodila prof. Nevenka Pavleković.

Stranica