Terenska nastava Policijske škole „Josip Jović“ u Vrbovcu

Slika topvijesti/2015/svibanj/Terenska/TV_terenska1.jpg

Započelo je izvođenje praktične nastave na poligonu streljane „Bosna“ u Vrbovcu. Od ponedjeljka 18. svibnja pa u dva naredna radna tjedna, u dva turnusa terensku nastavu proći će svi polaznici i polaznice iz svih odjel  

Foto: MUP

Polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka  201472015. P-10 Policijske škole „Josip Jović“ započeli su izvođenjem praktične nastave na poligonu streljane „Bosna“ u Vrbovcu.

Od ponedjeljka 18. svibnja pa u dva naredna radna tjedna, u dva turnusa terensku nastavu proći će svi polaznici i polaznice iz svih odjela. Tijekom boravka na terenskoj nastavi izvodit će se bojevo gađanje. Uprava za granicu održati će prezentaciju o zaštiti državne granice, te uporabu termovizije, a  predavat će im i djelatnici protueksplozijske službe. Pokazne vježbe budućim policajcima i policajkama održat će i pripadnici interventne i specijalne policije od kojih će imati prilike vidjeti kako se u praksi primjenjuju određene vještine i zadaće te će svi odjeli proći i praktičnu vježbu gašenja vatre.

Pregled vozila, postupanje tijekom nasilja u obitelji, intervencija prilikom narušavanja javnog reda  i mira, policijske ovlasti i njihova primjena, sigurnost  u prometu, osiguranje mjesta događaja - samo su neka od nastavnih područja koja će se izvoditi tijekom terenske nastave.

Kao i prethodne godine, i ove godine u provedbi terenske nastave Policijska škola „Josip Jović“ i Policijska akademija, osim suradnje s ostalim ustrojstvenim dijelovima policije u provedbi nastave, ostvarila je suradnju s mjesnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Luka“  kao i lokalnom policijskom postajom, a logističku potporu pružila je i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.



Stranica