Tečaj za zaštitu od ionizirajućeg zračenja

 S tečajem za zaštitu ionizirajućeg zračenja započelo je 19 policijskih službenika granične policije iz različitih policijskih uprava 

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik", u utorak, 11. srpnja započeo je tečaj za zaštitu od ionizirajućeg zračenja, na kojem je prisustvovalo 19 policijskih službenika granične policije iz PU dubrovačko-neretvanske, PU karlovačke, PU splitsko-dalmatinske, PU brodsko-posavske i PU vukovarsko-srijemske. 

Program su otvorili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić i voditelj tečaja Željko Božina, koji su se prigodno obratili polaznicima, zaželjeli im dobrodošlicu na Policijsku akademiju u ime načelnika, te ih podržali u naporima za stjecanje novih znanja i vještina. 

Policijska akademija kontinuirano i budno prati nove trendove te kroz edukuacije, specijalističke tečajeve i seminare doprinosi stjecanju novih znanja policijskih službenika koji policijske zadaće obavljaju na terenu.

Cilj programa je osposobljavanje policijskih službenika s novim propisima, taktikama, tehnikama i metodama rada iz djelokruga zaštite od ionizirajućeg zračenja, s ciljem što kvalitetnijeg osposobljavanja polaznika za zakonito, profesionalno i stručno obavljanje poslova zaštitnih pregleda i osiguranje vitalnih objekata. Tečaj se odnosi na policijske službenike za suzbijanje prekograničnog kriminaliteta koji će u okviru svojih ovlasti upotrebljavati prenosive rendgenske skenere radi otkrivanja skrivenih nezakonitih predmeta, eksplozivnih naparava i drugih opasnih tvari u cilju sprečavanja unosa u Republiku Hrvatsku.

Specijalistički tečaj trajati će od 11. do 14. srpnja 2023, nakon čega će policijski službenici dobiti uvjerenja o stečenim kompetencijama koje su nužne za zaštitu od ionizirajućeg zračenja.




 

 

 


 



Pisane vijesti