Tečaj za zanimanje policajac i u Valbandonu

Slika topvijesti/listopad/VAL_ONI_F1040002.jpg
Tečaj, svečano otvoren jučer prijepodne na Policijskoj akademiji u Zagrebu, pohađa većina od 1120 polaznika, njih više od 700. Za ostale polaznike, njih 347, tečaj je jučer u poslijepodnevnim satima svečano započeo i u Uslužnoj jedinici Valbandon. U ime ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina otvorenju tečaja u Valbandonu nazočio je načelnik Kabineta ministra Dražen Krtanjek, a prisustvovali su i ravnatelj policije Marijan Benko, načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić te načelnici policijskih uprava iz kojih dolaze polaznici tečaja.

 Načelnik Kabineta ministra Dražen Krtanjek istaknuo je povijesnu važnost obnavljanja obrazovanja za buduće generacije policajki i policajaca te dodao kako se na ovaj način adekvatno rješavaju problemi koji su proizašli iz tridesetogodišnjeg neulaganja u obrazovne sustave policije.

- Čak štoviše, 2002. godine u potpunosti je ukinuta Srednja policijska škola, a u mandatu prošlih Vlada RH, oko tri i pol tisuće policijskih i državnih službenika u MUP-u otpušteno je s obrazloženjem da su prekobrojni. Zbog takvih odluka danas plaćamo previsoku cijenu jer je narušen sustav sigurnosti. A sjećamo se svi - ističe Krtanjek - obespravljeni policajci, koji su trebali obavljati svoje redovne zadaće, radno su mjesto zamijenili stražarenjem pred Saborom i Vladom na Markovu trgu. Stoga ne čudi da novim i boljim načinima rada, izvanrednim rezultatima te obnavljanjem i ulaganjem u svoje kadrove MUP slovi za jedno od najučinkovitijih tijela državne uprave - rekao je načelnik Kabineta ministra Dražen Krtanjek.



Pozdravljajući polaznike tečaja, ravnatelj policije Marijan Benko budućim je kolegicama i kolegama policajcima rekao kako je pred njima godina intenzivnog učenja i rada u kojoj će steći temeljna znanja i vještine, kako bi mogli započeti odgovorno obavljati policijski posao. Benko je naglasio da će tečaj odgovoriti na pitanje kakovog policijskog službenika želimo, što je zapravo ideal prema kojemu se stvaraju i oblikuju policijski kadrovi.Ravnatelj policije istaknuo je kao važnu činjenicu mogućnost kontinuiranog obrazovanja u svim oblicima: od temeljnog policijskog obrazovanja do redovnog studija, ali i raznovrsne specijalističke oblike obrazovanja i usavršavanja.

Kraćim prigodnim govorom, polaznike tečaja pozdravio je i načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić te im zaželio uspjeh tijekom tečaja i u budućem radu u policijskim upravama iz kojih dolaze, a koje ih spremno očekuju.



Stranica