Tečaj za skladištenje i rukovanje eksplozivnim sredstvima

Na Policijskoj akademiji, 8. studenog 2021. godine, započeo je s radom Tečaj za skladištenje i rukovanje eksplozivnim sredstvima, za 15 policijskih i državnih službenika i namještenika i to 10 iz Policijskih uprava, 2 iz Ministarstva unutarnjih poslova – sjedište, te 3 iz Centra za obuku vodiča i dresuru pasa

Sukladno Planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2021. godinu, u Policijskoj akademiji, vremenu od 8. do 12. studenog 2021. godine, održava se Tečaj na kojem će polaznici, kroz dodatnu stručnu edukaciju, obnoviti ranije stečena znanja te usvojiti nova, s ciljem osiguranja uvjeta za kvalitetan, propisan i siguran rad policijskih službenika - skladištara eksplozivnih tvari i eksplozivnih sredstava, s raspoloživim vrstama i količinama eksplozivnih tvari i sredstava u skladišnim objektima Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Nastavnim planom obuhvaćena su područja eksplozivnih tvari i sredstava, načina skladištenja, čuvanja, rukovanja s eksplozivnim tvarima i sredstvima, načina rada i provođenja pirotehničkih mjera sigurnosti, načina prevoženja te upoznavanja s važećim propisima o skladištenju, čuvanju, rukovanju, prevoženju i održavanju eksplozivnih tvari i sredstava.

Tečaj će se realizirati kroz 35 nastavnih sati, od toga 31 sat teorijske, 3 sata praktične nastave, a na kraju Tečaja provesti će se završni ispit putem pismene i usmene provjera znanja.

Po završetku Tečaja i položenom ispitu polaznici će biti osposobljeni za samostalno provođenje pravilnog skladištenja, čuvanja, rukovanja, prevoženja i održavanja zaliha eksplozivnih sredstava.
 
Polaznicima Tečaja dostupne su sve informacije vezane za Tečaj, od nastavnih sadržaja, rasporeda predavanja i ispita , obavijesti, materijala i literature predavanja na sustavu e-obrazovanje (https://e-obrazovanje.fkz.hr/).
 
Polaznici Tečaja upoznati su sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pisane vijesti