Tečaj za prometnu policiju

Za 25 policijskih službenika započeo je tečaj za vršenje očevida prometnih nesreća 

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u ponedjeljak, 5. veljače, započeo je tečaj prometne policije - osposobljavanje za vršenje očevida prometnih nesreća, za 25 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.
 
Sukladno Planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2024. godinu, tečaj će se održati u vremenu od 5. veljače do 1. ožujka 2024. godine.
 
Svečanom otvorenju prisustvovali su voditelj Službe prometne policije, Uprave za javni red i sigurnost Josip Mataija, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić i voditeljica tečaja Helena Ćurković, koji su se prigodno obratili polaznicima i podržali ih u naporima za stjecanje znanja i vještina koje su potrebne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Glavni cilj tečaja je pružiti polaznicima potrebna znanja i vještine za uspješno obavljanje očevida i istraživanje prometnih nesreća. Policijski službenici će se upoznati s metodama dokumentiranja i prikupljanja dokaza na mjestu nesreće, analizom  i identifikacijom prometnih nesreća, kao i izradom izvješća o očevidu.
 
Nakon pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu tečaja te uspješnog polaganja završnog ispita pred povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Pisane vijesti