Tečaj za kontakt policiju

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik" započela edukacija za 26 kontakt policajca  

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik" u ponedjeljak, 5. veljače započeo je s radom tečaj za kontakt policajce. Tečaju je prisustvovalo 26 policijskih službenika iz PU primorsko-goranske (8), PU međimurske (9) i PU zagrebačke (9).

Služba za cjeloživotno obrazovanje organizira tečaj kako bi osposobila nove policijske službenike za uspješno obavljanje svojih zadaća i dužnosti u interakciji s građanima. 

Edukacija će trajati od 5. veljače do 23. veljače 2024. godine. 

Tečaj su otvorili savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić i voditelj tečaja Željko Božina, koji su pozdravili sve prisutne i naglasili da iskoriste ovu priliku za dodatno usavršavanje u području komunikacije s građanima.

Policija u zajednici ima za cilj multidisciplinarni pristup rješavanju određenih krimonoloških i socio-patoloških pojava u društvu u suradnji sa društvenom zajednicom, a imajući u vidu specifičnosti svake društvene skupine i pojedinca kao čimbenika za uspješan proaktivni pristup.

Upoznavanje s ljudskim pravima kao i zločinima iz mržnje započinje sa kazneno pravnim aspektima Europskih konvencija o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda kao i kovencijama o torturi te oblicima diskriminacije, predrasuda s posebnim osvrtom na zaštiti ranjivih skupina.

Završetkom specijalističkog tečaja polaznici će dobiti uvjerenja da su uspješno savladali cilj i program ovog tečaja. 
 

Pisane vijesti