Tečaj za kontakt policiju

Tečaju prisustvuje 28 policijskih službenika iz različitih policijskih uprava

Tečaj za kontakt policajce održava se u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ od 6. do 24. svibnja 2024. u organizaciji Službe za cjeloživotno obrazovanje, a na temelju plana policijskog obrazovanja za 2024. godinu i odluke glavnog ravnatelja policije.
 
Ovaj oblik stručne specijalizacije se provodi za 28 policijskih službenika iz PU vukovarsko-srijemske, PU zagrebačke, PU bjelovarsko-bilogorske i PU sisačko-moslavačke koji će po uspješnom završetku tečaja primiti uvjerenja o osposobljenosti za rad kao kontakt policajci.
 
Cilj tečaja je ostvariti strateške prioritete postavljene u projektu „Policija u zajednici“, kroz multidisciplinarni pristup rješavanja određenih kriminoloških i socio-patoloških pojava u društvu.

Kao uspješan proaktivni pristup rješavanju problema, policija u zajednici ostvaruje suradnju s lokalnom upravom i samoupravom, odnosno širom društvenom zajednicom imajući u vidu specifičnosti svake društvene skupine i pojedinca.
 
Pored niza usko policijskih, stručnih kolegija, polaznici će se posebno upoznati s temeljnim ljudskim pravima kao i zločinima iz mržnje te kazneno pravnim aspektima Europskih konvencija o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.
 
U programu će se analizirati konvencije o torturi te oblici diskriminacije s posebnim osvrtom na zaštitu ranjivih skupina, a na kraju s praktičnim vježbama rješavat će se konkretni i hipotetski slučajevi.

Pisane vijesti