Tečaj za kontakt policajce

Započeo sa radom Tečaj za kontakt policajce za 19 policijskih službenika PU međimurske i PU zagrebačke

Temeljem Plana policijskog obrazovanja za 2020. godinu, a u organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju, na Policijskoj akademiji je započeo sa radom Tečaj za kontakt policajce za 19 policijskih službenika PU međimurske i PU zagrebačke u trajanju od tri tjedna.

Tečaj su otvorili pomoćnik voditelja Službe, gospodin Ivko Gavranić i voditelj Tečaja Željko Božina, a s ciljem da polaznici u trotjednom periodu steknu znanja i vještine koje su neophodne za kompetentni rad policijskih službenika na poslovima kontakt policajca na svom području.

Projekt policije u zajednici i dalje živi u svakodnevnim zadaćama i poslovima tijela policije, ali Tečaj za kontakt policajce nije održavan već 8 godina, tako da ćemo sa 28. naraštajem, uz revitalizirane i aktualizirane sadržaje Programa nastojati kroz kreativan, strukturalan i posebno interdisciplinarni pristup polaznicima omogućiti da razumiju i nauče rješavati probleme sa znatno šireg stajališta i pomaknu fokus sa pojedinačnih slučajeva na cjelokupne pojave. 

Svakako je značajno istaknuti da će kroz nastavu dobiti aktualne podatke o problemima i modelima rješavanja istih u suradnji sa pojedincima, institucijama, službama ili skupinama u konkretnim lokalnim zajednicama, uz dobro poznavanje njihovih nadležnosti i kompetencija.

Zanimljivo je spomenuti da se Tečaj odvija unatoč otežanim uvjetima posljedica od nedavnog potresa u Zagrebu, a naravno, i sukladno odlukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite i preporukama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo vezano uz epidemiološke mjere u cilju sprečavanja i prevencije širenja zaraze virusom SARS-COV-2 (COVID 19).
 

Pisane vijesti