Tečaj prometne policije za policijske službenike iz BiH

Tečaj se održava na temelju sporazuma Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o policijskoj suradnji

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u ponedjeljak , 4. ožujka započeo je Tečaj prometne policije - osposobljavanje policijskih službenika BiH za vršenje očevida prometnih nesreća.

Tečaj se održava na temelju sporazuma Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o policijskoj suradnji za 23 policijska službenika BiH, a trajat će do 21. ožujka.

Svečanom otvaranju prisustvovali su voditelj Službe prometne policije Josip Mataija iz Uprave za javni red i sigurnost, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije Ilija Jakić, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Policijske akademije Lidija Pentavec i voditeljica tečaja Helena Ćurković.

Polaznike su podržali u naporima za stjecanje znanja i vještina koje su potrebne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Nakon pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu Tečaja te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.
 
 


Stranica