Tečaj policijskih službenika za obavljanje očevida prometnih nesreća

Cilj tečaja je usvajanje znanja i vještina koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u ponedjeljak 23. siječnja započeo je Tečaj prometne policije - osposobljavanje policijskih službenika za vršenje očevida prometnih nesreća. Na tečaju je sudjelovalo 25 policijskih službenika iz različitih policijskih uprava.

Sukladno Planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2023. godinu, tečaj se održava od 23. siječnja do 17. veljače 2023. godine.

Svečanom otvaranju prisustvovali su voditelj Službe prometne policije, Uprave za javni red i sigurnost Josip Mataija, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Ilija Jakić i voditelj tečaja Zoran Zebec, koji su se prigodno obratili polaznicima te ih podržali u naporima za stjecanje znanja i vještina koje su potrebne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Nakon pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu tečaja, te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Pisane vijesti