Svjetski sportski rezultati polaznika Policijske škole "Josip Jović"

Slika topvijesti/2015/svibanj/Vrhunski_sportasi/naslovna.jpg

Štefo Lutz pobijedio je u policijskoj konkurenciji na nedavno održanoj utrci "Holjevka" u Zagrebu. Aktivni je sportaš od 2002. godine kada se počeo baviti veslanjem kanua za Kajak kanu klub "Marsonia". Prvo prvenstvo Hrvatske na 1000 i 500 metara osvojio je još 2005. godine. Prošle godine bio je prvak Hrvatske na 500 i 200 metara, a proglašen je i najboljim sportašem Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Protekli vikend bio je uspješan i za Branimira Lovrena, polaznika odjela 10, koji je osvojio 3. mjesto na boksačkom prvenstvu Hrvatske u superteškoj kategoriji nastupajući

Foto: MUP
 
Osim što je Policijska akademija s više od stotinu sudionika bila jedna od najbrojnijih skupina trkača na utrci "Wings for life", koja je u nedjelju, 3. svibnja, održana u Zadru, na toj utrci zabilježen je i jedan od vrijednih svjetskih rezultata polaznika Štefe Lutza, koji je imao najbolje prolazno vrijeme na 10 kilometara u svijetu.
 
Nastavak je to niza uspjeha polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014/2015 koje su ostvarili u sportovima kojima se bave i prije nego su postali polaznici Policijske škole "Josip Jović".
 
Štefo Lutz pobijedio je u policijskoj konkurenciji na nedavno održanoj utrci "Holjevka" u Zagrebu. Aktivni je sportaš od 2002. godine kada se počeo baviti veslanjem kanua za Kajak kanu klub "Marsonia". Prvo prvenstvo Hrvatske na 1000 i 500 metara osvojio je još 2005. godine. Prošle godine bio je prvak Hrvatske na 500 i 200 metara, a proglašen je i najboljim sportašem Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Protekli vikend bio je uspješan i za Branimira Lovrena, polaznika odjela 10, koji je osvojio 3. mjesto na boksačkom prvenstvu Hrvatske u superteškoj kategoriji nastupajući za BK "Borovo". Polaznik Lovren osvojio je i "Zlatnu vojvođansku rukavicu" 2011. godine, te 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniore 2011. godine. Branimir Lovren boksom se aktivno bavi pet godina.
 
Zapaženi rezultat krajem travnja postigao je i Andrej Gudac iz odjela 2, koji nastupa za kickboxing klub "Sušak" iz Rijeke. On je postao prvak Hrvatske u kategoriji do 84 kilograma, a u dugogodišnjoj je karijeri osvojio i niz državnih, europskih i svjetskih naslova u kickboxingu, dok je 2013. godine bio i europski prvak u tae-kwan-dou (ITF način). Ujedno je i član seniorske reprezentacije Hrvatske u kickboxingu i Hrvatsku će predstavljati na svjetskom prvenstvu koje će se u studenom 2015. godine održati u Dublinu.
 
Juraj Stinčić, polaznik odjela 14, odnedavno je prvak Hrvatske u tae-kwan-dou, član je hrvatske reprezentacije i stekao je pravo na III kategoriju - vrhunski sportaš, koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor. Polaznik Stinčić počeo je karijeru još kao petogodišnjak u tae-kwan-do klubu "Pušća".
 
Svi polaznici koji su ostvarili ove vrhunske sportske rezultate istaknuli su kako su se i za vrijeme školovanja za zanimanje policajac nastavili baviti sportom, o čemu svjedoče i njihovi uspjesi, a ističu i kako u tome imaju punu podršku svojih voditelja i nastavnika.


Stranica