Sveta misa za početak školovanja 14. naraštaja polaznika

Slika /02_vijesti/2018/misa.jpg

U kapelici Sv. Mihovila Arkanđela na Policijskoj akademiji danas, 3. listopada, služena je sveta misa predvođena vojnim ordinarijom mons. Jurom Bogdanom u koncelebraciji s biskupskim vikarom za MUP fra Franom Musićem

U kapelici Sv. Mihovila Arkanđela na Policijskoj akademiji danas, 3. listopada, služena je sveta misa predvođena vojnim ordinarijom mons. Jurom Bogdanom u koncelebraciji s biskupskim vikarom za MUP fra Franom Musićem.
Misi su prisustvovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Miljenko Radnić, tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Sanda Šimić Petrinjak, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak sa članovima kolegija,  voditelj Samostalne službe za suradnju sa Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj Mario Dokmanić, polaznici Policijske škole i mnogi drugi.
Vojni ordinarij Jure Bogdan u svojoj je propovijedi istaknuo kako slaveći svetog Mihovila kao zaštitnika policije nas podsjeća na trajnu borbu unutar ljudskog bića, u društvenoj zajednici i posvuda, između dobra i zla.
Boj se bije unutar svakog pojedinca. Moralni život, naša ljudska i kršćanska savjest, postaju često pravo bojište, poprište borbe zloga koji nas opsjeda sa zapaljivom vatrom zavisti, pohlepe, mržnje, egoizma, sumnji, prezira, odbijanja drugoga i svim drugim oblicima destruktivne misli. Ova duhovna gerila unutar svakog ljudskog bića često se preseljava u javni prostor i našim obiteljskim i društvenim odnosima – rekao je vojni ordinarij Jure Bogdan. Poručio je mladim naraštajima, budućim policijskim službenicama i službenicima da uvijek u životu pokušaju, prije svega, biti ljudi.

 

Stranica