Svečano otvorena druga TAIEX radionica „na području prevencije kriminaliteta“

Slika topvijesti/2011/listopad/taiex TX1.jpg

Danas, 4. listopada u hotelu „Four Points Sheraton – Panorama“ u Zagrebu s početkom u devet sati započeo je četverodnevni stručni seminar i radionica u okviru programa TAIEX u suradnji s Saveznim kriminalističkim uredom Republike Austrije.

Danas, 4. listopada u hotelu „Four Points Sheraton – Panorama“ u Zagrebu s početkom u devet sati započeo je četverodnevni stručni seminar i radionica u okviru programa TAIEX u suradnji s Saveznim kriminalističkim uredom Republike Austrije.

TAIEX je instrument Europske unije koji pruža kratkoročnu financijsku i tehničku pomoć za provedbu stručnih programa zemalja kandidatkinjama za ulazak u Europsku uniju.

Seminar je organiziran od strane Odjela prevencije Ureda glavnog ravnatelja policije.

Za vrijeme trajanja ove druge po redu radionice, austrijska policija pored upoznavanja s njenom najboljom praksom i modelom rada, staviti će naglasak na planiranje i izradu uspješnih preventivnih programa, suradnji tijekom provedbe, te razvoju sustava za praćenje preventivnih aktivnosti i podršci žrtvama kaznenih djela.

Polaznici ove radionice su policijski službenici iz preostalih Policijskih uprava, Uprave policije, Uprave kriminalističke policije i policijske akademije, sa ciljem da im se pruži kvalitetan sadržaj koji će im pomoći u proširivanju njihova znanja i učvršćivanju stavova o prevenciji kriminaliteta kao izuzetno važnom segmentu policijskog rada.

Uvodnim obraćanjem načelnik Odjela za prevenciju u Uredu glavnog ravnatelja policije, Mato Blažanović nazočnima je zaželio dobrodošlicu i naglasio da je radionica o izradi standardnih operativnih postupanja u području prevencije kriminaliteta nastavak ovogodišnje suradnje koja se provodi sa kolegama iz Republike Austrije. Dodavši da su tijekom ove godine realizirane dvije studijske posjete Republici Austriji, gdje su dobili informacije o načinu funkcioniranja austrijske službe za prevenciju kriminaliteta, stoga su se zainteresirali za takav model i način rada i odlučili primijeniti na naš sustav prevencije.

Zamjenik načelnika Odjela za prevenciju u Saveznom kriminalističkom Uredu, g. Dominik Ernest pozdravio je sve prisutne i zahvalio se na odazivu polaznika radionice.

Istaknuo je da prevencija kriminaliteta u Hrvatskoj ostvaruje pozitivne rezultate, dodavši da će austrijske kolege uložiti svoj izniman trud kako bi omogućili da se ostvari otvoreni radni i kolegijalan odnos sa polaznicima radionice.



Stranica