Svečano obilježen početak školovanja X. generacije budućih policijskih službenika

Slika topvijesti/2014/Rujan/pa_prisega.jpg

Početak Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, Policijske škole „Josip Jović“ svečano je obilježen danas, 24. rujna, na Policijskoj akademiji.

Foto: MUP RH

Na Policijskoj je akademiji u utorak, 24. rujna, svečano obilježen početak Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, Policijske škole „Josip Jović“.

Nakon podizanja zastave i intoniranja državne himne, te nakon što je Dane Trkulja, policijski savjetnik i pomoćnik voditelja Policijske škole za domski odgoj predao prijavak voditelju Policijske škole Marjanu Žuljeviću, polaznicama, polaznicima i njihovim nastavnicima, nazočnim djelatnicima škole i Policijske akademije na čelu s načelnikom Želimirom Radmilovićem, u ime ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića obratio se njegov zamjenik Evelin Tonković.

„Vi ste izabrali časno zanimanje policajac i nikad ne zaboravite da ničim ne ukaljate odoru koju nosite. Vaši nastavnici i profesori prenijet će vam znanja i iskustva, vještine, savjetovati vas. Bit će teških i izazovnih trenutaka u vašim karijerama i često ćete biti na ispitu javnosti. Sve je to ljudski, ali nemojte pokleknuti. Učite. U svom budućem pozivu ponašajte se prema građanima onako kako biste vi željeli da se prema vama ponaša hrvatski policajac. Želim vam puno sreće u učenju, radu, u vašem životu. Vi ste izabrali ovo zvanje i neka vam služi na čast, kao i na čast vaših roditelja i domovine Hrvatske“, kazao je, među ostalim, u prigodnom obraćanju Evelin Tonković, zamjenik  ministra unutarnjih poslova.

Svečanom obilježavanju početka obuke pred 323 postrojene polaznice i polaznika, kao i njihovih profesora i nastavnika te djelatnika Policijske akademije bili su nazočni i Zvonimir Vnučec, zamjenik glavnog ravnatelja policije, Zlatko Koštić, načelnik Ureda glavnog ravnatelja policije i Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima MUP-a.  



Stranica