Svečani završetak Tečaja granične policije

Slika topvijesti/2011/OZUJAK/pa_granica2.jpg

Riječ je o prvom od šest specijalističkih tečajeva koji će se tijekom 2011. godine provesti na Policijskoj Akademiji kako bi, po našem pristupanju u EU, policijski službenici granične policije bili osposobljeni za učinkovito obavljanje granične kontrole buduće vanjske granice. 

Na Policijskoj je akademiji u petak, 4.  ožujka, održana svečana ceremonija završetka Tečaja granične policije za 82. naraštaj policijskih službenika granične policije, koji je pohađalo 172 polaznika iz 15 policijskih uprava.

Tečaj je započeo 10. siječnja ove godine, trajao je osam tjedana, a provodio se na Policijskoj akademiji (teoretski dio), Postaji aerodromske policije Pleso, Postaji granične policije Zagreb, Prihvatnom centru za strance - Ježevo i Prihvatilištu za tražitelje azila - Kutina (praktični dio). Također, tečaj je uključivao i odrađivanje dvotjedne stručne prakse u matičnim policijskim upravama. 

Riječ je o prvom od šest specijalističkih tečajeva koji će se tijekom 2011. godine provesti na Policijskoj akademiji kako bi, po našem pristupanju u EU, policijski službenici granične policije bili osposobljeni za učinkovito obavljanje granične kontrole buduće vanjske granice.

Inače, tečaj granične policije provodi se u redovitim intervalima i nadovezuje se na temeljni jednogodišnji program obrazovanja za zanimanje policajac, kojim se polaznici osposobljavaju za samostalno i zakonito obavljanje poslova policijskog službenika. Na tečaju se po utvrđenom nastavnom planu i programu provodi nastava kroz razne module, kako bi policijski službenici granične policije stekli specijalistička znanja za obavljanje svakodnevnih zadaća. Daljnja se obuka kontinuirano provodi na operativnoj razini u svim policijskim upravama i to kroz uspostavljeni sustav obuke putem multiplikatora.

Polaznici tečaja pristupili su završnom ispitu, a za izuzetno zalaganje i odličan uspjeh na završnom ispitu pohvaljeni su policijski službenici: Miroslav Perković i Tomislav Omrčen iz PU splitsko-dalmatinske, Maja Nikolić iz PU vukovarsko-srijemske, Katarina Dupić  iz PU sisačko-moslavačke, Ana Bošnjak iz PU dubrovačko-neretvanska i Zlata Perašin iz PU karlovačke.

Polaznicima tečaja  koji su uspješno položili završni ispit potvrde o završenom tečaju podijelili su čelnici Uprave za granicu i Policijske akademije.



Stranica