Svečana promocija za 112 prvostupnika kriminalistike

Prvostupnici su stekli diplomu na jednoj od vodećih visokoškolskih ustanova za obrazovanje u znanstvenom polju sigurnosno-obrambenih znanosti

Na Visokoj policijskoj školi danas je održana 62. svečana promocija za 112 prvostupnika kriminalistike koji su završili trogodišnji preddiplomski stručni studij kriminalistike.
Na svečanosti su uz promovirane kriminaliste, bili zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnik policijske akademije Dubravko Novak s članovima kolegija, profesori i profesorice Visoke policijske škole i mnogi drugi gosti.

Dekan Visoke policijske škole Krunoslav Borovec je rekao prvostupnicima kako su stekli diplomu na jednoj od vodećih visokoškolskih ustanova za obrazovanje u znanstvenom polju sigurnosno-obrambenih znanosti. Istaknuo je kako je Visoka policijska škola ustanova s dugogodišnjom tradicijom i uskoro će proslaviti svoj pedeseti rođendan. Naime, Viša škola za unutrašnje poslove osnovana je 1969. godine, a s radom je započela u siječnju 1971. godine.

- Naše je nastojanje i želja da obnovimo suradnju sa sveučilištem i ponovno izvodimo sveučilišne studijske programe jer je to jedini način da osiguramo kontinuirani razvoj znanstvenog kadra u vrlo specifičnim područjima povezanim s djelovanjem i organizacijom policije, sprečavanjem i otkrivanjem kriminaliteta te sigurnošću općenito, u kojoj se multidisciplinarnost ogleda kao rijetko gdje – rekao je dekan Borovec.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker rekao je novopečenim diplomantima kako od njih očekuje da znanja i vještine koja su stekli na studiju implementiraju u svom radu i prenesu i drugim kolegama. Naglasio je kako s ovim činom njihovo učenje nije gotovo jer se trebaju voditi načelom cjeloživotnog učenja, a najbolji primjer za to je sustav e-obrazovanja na Policijskoj akademiji s kojim je učinjen iskorak u profesionalnom razvoju policijskih službenika.

- Ovaj sustav i cijelo društvo od vas očekuju da gradite svoj ugled i čuvate svoj integritet – zaključio je pomoćnik Jozo Šuker.  

Prodekanica Ruža Karlović je istaknula kako policijski posao nije zanimanje već poziv i to jedan od najtežih i najzahtjevnijih na svijetu. Diplomantima je poručila da su oni slika Ministarstva unutarnjih poslova u svakodnevnom kontaktu s građanima.

Pohvaljeni su studenti s najvišim prosjekom. Tako su najveću pohvalu dobili: Marina Pajić Ivanović s prosjekom 4,74, Jasenka Ribarić (4,62), Tena Paltrinieri Potnar (4,59). Velika pohvala uručena je Suzani Vezmar (4,49), Marijani Dželaliji (4,48), Suzani Iličić Šakić (4,45), Mateju Paveliću (4,40), Saneli Kuzmanović (4,37), Antoneli Pavičić (4,26) i Katarini Dretvić (4,20). Pohvalu su primili: Anamarija Špoljarić (4,10), Martina Braniša (4,09) i Ivan Jandrić (4,02).    
U ime svih pohvaljenih studenata zahvalila se Marina Pajić Ivanović iz Policijske uprave zagrebačke.

Dekan Krunoslav Borovec je čestitao najuspješnijim studentima koji su primili priznanja kao i svim promoviranim prvostupnicima kriminalistike na stečenim diplomama sa željom da razviju uspješne karijere te ih pozvao da svoje školovanje nastave i na diplomskoj razini.

Stranica