Svečana promocija diplomanata na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/studeni/Diplkrimprom1.jpg

Danas, 15. studenoga, na Policijskoj akademiji održana je svečana promocija za 116 diplomanata Visoke policijske škole, koji su pohađali Sveučilišni studij „Diplomirani kriminalist“.

Danas, 15. studenoga, na Policijskoj akademiji održana je svečana promocija za 116 diplomanata Visoke policijske škole, koji su pohađali Sveučilišni studij „Diplomirani kriminalist“. Promociji su, uz diplomante, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš, izaslanik ministra unutarnjih poslova, njegov savjetnik Vladimir Faber, zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić, v.d. dekana Visoke policijske škole Irena Mraović Cajner, kao i brojni načelnici, članovi obitelji te prijatelji diplomiranih kriminalista.

Čestitavši na uspješnom završetku visokog obrazovanja za zvanje Diplomirani krimilanist, rektor Sveučilišta Bjeliš istaknuo je važnost ove promocije za Sveučilište u Zagrebu, te podsjetio na dugu tradiciju visokog obrazovanja na policijskoj školi.

U ime ministra Kirina, diplomiranim kriminalistima čestitke je uputio njegov savjetnik Vladimir Faber, poručivši im kako se njihovo obrazovanje ne završava ovdje, već se nastavlja kroz život i rad u policiji.

Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić istaknuo je kako izvanredni radni rezultati dosadašnjih diplomanata govore o stečenom znanju te naglasio i to kako je temeljni cilj sveučilišnog studija kriminalistike interdisciplinarno osposobljavanje studenata za suvremeno poimanje kriminaliteta i sigurnosti pojedinca, pravnih subjekata i države, razumijevanje etiologije, predviđanje, usvajanje temeljenih načela otkrivanja i dokazivanje različitih oblika kriminaliteta.

Za najbolje rezultate i uspješno studiranje na Visokoj školi nagrađene su studentice: Petra Miklaušić, Ljiljana Plazzeriano i Andreja Đurđan.

Promocija za zvanje diplomirani kriminalist – stručni studij održana je 14. studenoga i za 98 djelatnika MUP-a koji su pohađali studij uz rad, dok je prekjučer, 13. studenoga, održana promocija za 52 polaznika u programu stručnog studija Više škole, zvanje „Kriminalist“.

Kako je istaknuo voditelj promocije mr. sc. Davor Solomun, tijekom sva tri dana, zbog velikog odaziva dilpomanata, članova njihovih obitelji i prijatelja, u dvorani na Policijskoj akademiji tražilo se mjesto više.



Stranica