Studijski posjet Policijskoj akademiji Donje Saske

Studenti Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti sudjelovali u studijskom posjetu Policijskoj akademiji Donje Saske u Hannu

Dvoje studenata Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, Marina Majača i Dino Bulić, sudjelovalo je u tjednu od 20. do 24. ožujka 2023. godine u studijskom posjetu Policijskoj akademiji Donje Saske u Hannu, Münden u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Otvoreni dani koje Policijska akademija već tradicionalno organizira za međunarodne studente bili su vrijedna prilika za stjecanje iskustava i znanja o organizacijskoj strukturi policije, selekcijskom postupku i modelu policijskog obrazovanja u Donjoj Saskoj.

Naši su studenti prisustvovali tematskim predavanjima vezanim uz policijske ovlasti, nasilje u obitelji, cybercrime, dječju pornografiju, pravo i rekonstrukciju događaja kaznenih djela.

Prošli su i temeljne elemente treninga vještina poput rukovanja oružjem i samoobrane i razmjenjivali vlastite tehnike i iskustva.

Posjetili su policijsku postaju u gradu Hann, Münden, kao i Policijsku upravu i postaju u gradu Braunschweig. Stekli su uvid u rad tamošnjeg OKC-a i prometne policije te obišli konjičku i K-9 jedinicu.

Studijski posjet je bila i dobra prilika za upoznavanje policijskih službenika - kolega iz Cipra, Estonije, Latvije, Litve, Kosova, Španjolske i Velike Britanije i s njihovim radom u matičnim organizacijama.

Pisane vijesti