Studijski posjet makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova

Slika topvijesti/2016/srpanj/makedonci_tekst.jpg

Delegacija Republike Makedonije boravila je 13. i 14. srpnja 2016. godine u službenoj posjeti Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske 

Foto: MUP

Delegacija Republike Makedonije boravila je 13. i 14. srpnja 2016. godine u službenoj posjeti Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Cilj studijskog posjeta bio je davanje boljeg uvida makedonskim kolegama u organizacijsku strukturu MUP-a RH, kao i njihovo upoznavanje s različitim službama koje pomažu u svakodnevnim poslovima i provedbi aktivnosti iz djelokruga rada policije. Osim toga, djelatnici Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale predstavili su makedonskoj delegaciji i modele upravljanja ljudskim potencijalima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Budući da je makedonsko izaslanstvo izrazilo zanimanje za novi plan preustroja MUP-a RH, članovi Radne skupine za preustroj Marko Srdarević i Josip Pavliček na Policijskoj akademiji održali su prezentaciju kojom su ukratko predstavljene smjernice reorganizacije i budućeg rada MUP-a RH.

Ovaj studijski posjet prva je potvrda važnosti sadašnje reforme za čiji je daljnji nastavak potrebna odluka Vlade Republike Hrvatske.



Stranica