Studijski posjet izaslanstva Republike Tadžikistana PU međimurskoj

Slika topvijesti/2014/Studeni/Tadzikistan_studijski2014.jpg

Svrha njihova boravka je uvidjeti hrvatska rješenja po pitanju modela policijskog obrazovanja, stručnog usavršavanja policijskih službenika, postupka odabira i prijema u programe policijskog obrazovanja te kreativnog upravljanja ljudskim potencijalima. Iskustva stečena tijekom boravka u Hrvatskoj koristit će se u reformi policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja u njihovoj zemlji.  

Foto: PU međimurska
 
Jučer, 27. studenoga, u sklopu studijskog posjeta, Policijsku upravu međimursku posjetili su predstavnici Policijske akademije MUP-a RH: voditeljica programa stručnog usavršavanja pri Služi za stručno usavršavanje i specijalizaciju, Smiljana Jurković, predstavnici organizacije OSCE-a u Republici Tadžikistan, te dvanaesteročlano izaslanstvo rukovoditelja Policijske akademije i ustrojstvenih jedinica tadžikistanskog MUP-a, zaduženih za razvoj ljudskih potencijala i odgovornih za provedbu policijske reforme.
 
Svrha njihova boravka je uvidjeti hrvatska rješenja po pitanju modela policijskog obrazovanja, stručnog usavršavanja policijskih službenika, postupka odabira i prijema u programe policijskog obrazovanja te kreativnog upravljanja ljudskim potencijalima. Iskustva stečena tijekom boravka u Hrvatskoj koristit će se u reformi policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja u njihovoj zemlji.
 
U PU međimurskoj goste je primio i zaželio im dobrodošlicu načelnik policijske uprave Krunoslav Gosarić, koji ih je upoznao s radom policijske uprave.
 
Potom ih je policijski službenik za stručno usavršavanje Miljenko Krušelj podrobno upoznao s organizacijom i programom stručnog usavršavanja koji se za policijske službenike provodi u Policijskoj upravi međimurskoj, a praktičnu provedbu policijskog treninga demonstrirali su policijski službenici, polaznici treninga, u sportskoj dvorani policijske uprave. Stručno usavršavanje policijskih službenika prezentirao je službenik voditelj Službe policije Kristijan Srpak, nakon čega su gosti posjetili streljanu u Čakovcu, gdje su pripadnici Interventne jedinice policije izveli pokazno gađanje službenim oružjem.
 
Po završetku programa studijskog posjeta PU međimurskoj, kolege iz Tadžikistana izrazili su zadovoljstvo posjetom, te istaknuli kako su ugodno iznenađeni organizacijom i načinom provođenja stručne nastave i treninga s policijskim službenicima. Također su pohvalili profesionalnost i stručnost hrvatske policije prilikom obavljanja službenih zadaća, naglasivši kako su svojim boravkom u Hrvatskoj stekli pozitivna iskustva koja će im koristiti u daljnjem radu.
 
Galeriju fotografija pogledajte ovdje.


Stranica