Studentice iz Njemačke i Poljske u posjeti Veleučilištu

Međunarodna suradnja omogućava studentima uspoređivanje načina rada i ovlasti u kriminalističkom istraživanju

Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti primilo je u studentice visokoškolskih policijskih ustanova iz Njemačke i Poljske u okviru programa mobilnosti Erasmus+ za potrebe provođenja policijske prakse u hrvatskim jedinicima policije.

Međunarodna suradnja u ovom području nastavak je programa koji su pokrenuti prije više godina i povećava se po broju sudjelovanja svake akademske godine.

Studentice su se tijekom boravka upoznale s osnovnim obilježjima studijskih programa, znanstvenih istraživanja, publikacija i studentskih aktivnosti na Veleučilištu.

Aktivno su sudjelovale u nastavi iz pojedinih predmeta na Veleučilištu, prezentirale ustroj policije u svojim državama, vrste policijskih poslova te su razmijenile iskustva s hrvatskim policijskim službenicima.

Međunarodna suradnja omogućava studentima uspoređivanje načina rada i ovlasti u kriminalističkom istraživanju, što doprinosi prenošenju najboljih iskustava iz prakse. 

Na temelju dosadašnjih rezultata, pokazala se potreba daljnjeg unaprjeđivanja sudjelovanja u studentskoj razmjeni kroz program Erasmus+. 

Pisane vijesti