Studenti u posjeti Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“

Vještaci iz različitih područja forenzičkih vještačenja studentima su prezentirali djelokrug svoga posla

Studenti druge i treće godine preddiplomskog stručnog studija Kriminalistika, Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, su dana 20.01. i 24.01.2023. godine u pratnji nastavnice dr. sc. Kristine Jurković, posjetili Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.
U okviru nastave kolegija Kriminalistička tehnika 1 i Kriminalistička identifikacija osoba, vještaci iz različitih područja forenzičkih vještačenja prezentirali su djelokrug svoga posla, opisali metodologiju specifičnih područja forenzike kojima se bave, pokazali instrumentarij, prezentirali praktične primjere, te strpljivo odgovarali na mnogobrojna studentska pitanja.

Ovim su posjetom studenti stekli osnovnu predodžbu o mnogobrojnim forenzičkim temama, od daktiloskopije i identifikacije, preko balistike i mehanoskopije, toksikoloških vještačenja, krivotvorina dokumenata i rukopisa, do digitalne forenzike, akustične analize glasa i drugih forenzičkih područja.

Iznimno korisno vrijeme provedeno u ustrojstvenim jedinicama CFIIV-a studentima je oplemenilo dotadašnje teorijske spoznaje vrijednim poveznicama s praksom.

Pisane vijesti