Studenti turističkog menadžmenta iz Kine posjetili Policijsku akademiju

Gosti su obišli Policijsku školu „Josip Jović“, izložbu Muzeja policije u auli Visoke policijske škole te Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa

Policijska akademija danas je ugostila 17 studenata turističkog menadžmenta iz grada Ningbo u kineskoj pokrajini Zhejiang, koji u Hrvatskoj pohađaju dvotjednu ljetnu školu turističkog menadžmenta.

Studente iz Kine pozdravio je policijski službenik za razvoj obrazovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini Aleksandar Čubrilo te im je ukratko prezentirao ustroj i djelokrug rada Policijske akademije. Policijski službenik Čubrilo posebno se osvrnuo na činjenicu da je sigurnost ključna za razvoj turizma te na spremnost hrvatske policije da se nosi sa sigurnosnim izazovima s kojima se Hrvatska kao turistička zemlja susreće.

Studenti su u sklopu posjeta Akademiji također obišli Policijsku školu „Josip Jović“, izložbu Muzeja policije u auli Visoke policijske škole te Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa gdje ih je dočekao voditelj Centra Berislav Lankaš. Djelatnici Centra su održali i kratku vježbu poslušnosti pasa, za što su studenti pokazali posebno zanimanje.

Dan ranije za goste iz Kine u Privatnoj gimnaziji i turističko-ugostiteljskoj školi „Jure Kuprešak“ održano je predavanje o jedinstvenom projektu hrvatske policije Sigurna turistička sezona. Predavanje su održali voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma, koordinator tog projekta u zagrebačkoj policiji i Xue Qiang, voditelj kineskih policajaca koji u sklopu projekta sudjeluju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama.

Projekt „Sigurna turistička sezona“, pokrenut je 2006. godine, a ove godine u njemu sudjeluje 95 policajaca, od čega je osmero kineskih policajaca. Oni su od 12. srpnja do 15. kolovoza, raspoređeni u zajedničke policijske ophodnje s hrvatskim kolegama na području Policijske uprave zagrebačke, ličko-senjske, zadarske i dubrovačko-neretvanske, jer upravo na tim lokacijama boravi najviše gostiju iz Kine.

Prije nekoliko dana uspostavljena je i posebna telefonska linija za kineske turiste. Na pozive odgovaraju kineski policijski službenici koji sudjeluju u Sigurnoj turističkoj sezoni.

Stranica