Studenti Kriminalistike sudjelovali na webinaru CEPOL-a

Prvi je to put da je na Visokoj policijskoj školi organizirano grupno sudjelovanje na webinaru u okviru nastave

Studenti druge godine stručnog studija Kriminalistika Visoke policijske škole u petak, 28. veljače sudjelovali su u webinaru CEPOL-a, a tema je bila međuagencijska i međudržavna suradnja kod identifikacije, zamrzavanja i oduzimanja dobiti stečene kaznenim djelima (engl. Camden Asset-Recovery Inter-Agency Network - CARIN).

Prvi je to put da je na Visokoj policijskoj školi organizirano grupno sudjelovanje na webinaru u okviru nastave.

Naime, webinari CEPOL-a su aktualni i pružaju najnovije spoznaje o institutima koje koriste policije, a predavači su istaknuti službenici i znanstvenici iz svoga područja.

Nakon predavanja, a već i u samome tijeku polaznici ovog on-line seminara mogli su postavljati pitanja te se uključiti aktivno u raspravu.

CEPOL je agencija Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva koja razvija, provodi i organizira osposobljavanje policijskih i drugih službenika odgovornih za izvršavanje zakonodavstva.

Hrvatska Policijska akademija surađuje s CEPOL-om od 7. prosinca 2010. godine kada je sklopljen Ugovor o suradnji te punopravno sudjeluje u svim obrazovnim aktivnostima. Webinari kao kratki on-line seminar u trajanju od 90 minuta i do tri predavača, organizira se s ciljem podizanja svijesti o određenoj temi, nekom novom trendu ili pružanju uputa o korištenju novih alata. Na ovaj način dostupni su velikom broju polaznika i širokoj publici.
 

Stranica