Studenti kriminalistike na terenskoj nastavi na HRT-u

Slika /02_vijesti/2020/01/IMG-20200123-WA0012.jpg

Budući stručni specijalisti kriminalistike imali su priliku vidjeti kako nastaju vijesti, koji su procesi u nastanku televizijskih priloga te sve što se događa iza televizijskih kamera

Studenti druge godine Specijalističkog diplomskog stručnog studija Kriminalistika predavanja iz izbornog predmeta Odnosi s javnošću završili su prošlog tjedna  posjetom javnom mediju, odnosno Hrvatskoj radioteleviziji.  
 
U pratnji dekana i nositelja kolegija Odnosi s javnošću dr. sc. Krunoslava Borovca, budući stručni specijalisti kriminalistike na ovoj terenskoj nastavi imali su tako priliku vidjeti kako nastaju vijesti, koji su procesi u nastanku televizijskih priloga te sve ono što se događa iza televizijskih kamera.  
 
Pod stručnim vodstvom Nade Chedid  iz  Radne jedinice Komunikacije HRT-a saznali su zanimljive podatke iz povijesti radija i televizije u Hrvatskoj. Posjetili su mnoge poznate studije iz informativnog, mozaičkog i zabavnog programa Hrvatske televizije te pri tome nisu krili oduševljenje.

Osim toga, studenti su vidjeli i kako rade radijski novinari i kako nastaje radijski program. Posjetili su i arhivu HRT-a, za koju treba napomenuti da od 2012. godine arhiva televizijskog i radijskog programa te zbirka notnih zapisa glazbene proizvodnje ima status kulturnoga dobra. 
 
Hrvatska radio televizija ima tri nacionalne radiopostaje, osam regionalnih radiopostaja i regionalnih centara te četiri zemaljska televizijska programa.  


Stranica