Studenti Kriminalistike na međunarodnom natjecanju Izazov tjelesne spremnosti 2019.

Ekipa Visoke policijska škole pokazala je izrazito visoku razinu kondicijske pripremljenosti, timskog jedinstva, visoku razinu motivacije i snalažljivosti u novim situacijama visoka složenosti

U sportskoj dvorani vojarne „1. Hrvatski gardijski zbor“ u Zagrebu od 20. do 22. studenog održano je međunarodno natjecanje “Viribus Unitis” izazov tjelesne spremnosti 2019. (CrossFit) na kojem je sudjelovalo 45 ekipa.

Na natjecanju je sudjelovala i ekipa Visoke policijske škole  iz Zagreba koju su sačinjavali studenti Vedran Dukić, Ante Perinić i Markica Ćupin  te studentica Dora Kranželić, pod vodstvom predavača na Visokoj policijskoj školi Mije Mendeša i  Marijana Jozića. Ekipa Visoke policijska škole pokazala je izrazito visoku razinu kondicijske pripremljenosti, timskog jedinstva, visoku razinu motivacije i snalažljivosti u novim situacijama visoke složenosti, izrazito visoke informacijske i energetske komponente opterećenja. Studenti Visoke policijska škole, uz minimalističke uvjete i po prvi put na ovakvom natjecanju, postigli su zapažen rezultat, te se ravnopravno borili s profesionalcima koji su obvezni konstantno trenirati i provoditi organiziranu specijalističku obuku.

Od 2019. godine natjecanje ima i međunarodni karakter okupljajući pripadnike savezničkih i partnerskih oružanih snaga te se odvija pod nazivom “Viribus Unitis – CAF HGB Military CrossFit Challenge” promovirajući tako načelo suradnje, kompatibilnosti i zajedničkog djelovanja.

CrossFit kao sport je visoko intenzivan, konstantno promjenjiv funkcionalni trening koji za cilj ima razvoj osnovne kondicijske pripremljenosti i motoričke sposobnosti, a kombinira gimnastičke elemente, elemente olimpijskog dizanja utega te kardio vaskularni trening u cilju kontrole vlastitog tijela, svladavanja vanjskog opterećenja i razvoj snage te podizanje učinkovitosti energetskih procesa u tijelu. Namijenjen je svima bez obzira na dob ili spol, postojeću razinu tjelesne spremnosti ili iskustvo u vježbanju te je prikladan za provedbu u sklopu specijalističke obuke policijskih službenika kao moderni kineziološki operator koji unaprjeđuje sustav psihofizičke pripreme i pojedine taktike postupanja u borbenim uvjetima uz nošenje zaštitne opreme.

Stranica