Studenti iz Poljske u posjetu Hrvatskoj u sklopu programa ERASMUS+

Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti organiziralo je u okviru programa mobilnosti Erasmus+ praksu za studente iz Poljske

U razdoblju od 16. do 27. rujna 2024. Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti organiziralo je praksu za četvero studenata s Policijske akademije u Szczytnu, Poljska.

Studenti su praksu obavljali u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u sljedećim ustrojstvenim jedinicama: Službi za javni red i sigurnost, Operativno-komunikacijskom centru, Službi za granicu, Službi za kriminalističku policiju, u Policijskoj postaji Dubrovnik na poslovima temeljne i kriminalističke policije, u Postaji aerodromske policije Čilipi, Postaji prometne policije Dubrovnik, Postaji pomorske policije Dubrovnik, Postaji granične policije Grude i Interventnoj jedinici policije.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, poljski studenti upoznali su različite ustrojstvene jedinice i policijske poslove te su na terenu od policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dobili uvid u najbolju policijsku i kriminalističku praksu.

Odvijanje prakse poljskih studenata u hrvatskim policijskim jedinicama primjer je razmjene stručnih znanja i najboljih iskustava o praktičnom postupanju, a ovakva međunarodna suradnja u sklopu Erasmus+ programa ima pozitivne učinke na sve uključene strane.

Pisane vijesti