Stručno usavršavanje policijskih službenika granične policije iz područja „Sprječavanje zlouporabe dokumenata“

Sprječavanje zlouporabe putnih isprava tijekom druge linije granične kontrole

U vremenskom periodu od 03.-12. listopada 2022. godine u Policijskoj akademiji održan je stručni seminar za policijske službenike granične policije iz područja  " Sprječavanje zlouporabe dokumenata". 

Seminar je proveden od strane stručnih suradnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" gđe. Jasne Galeković--stalni vještak za rukopise i dokumente i  nacionalnih multiplikatora Roberta Franje Kajba i Petra Jakića, za petnaest policijske službenika granične policije iz dvanaest policijskih uprava. 

Tijekom seminara policijski službenici stekli su znanja o načinima proizvodnje i materijalima od kojih se proizvode sigurnosne isprave, zaštitama koje se nalaze u njima i  sigurnosnim tehnikama koje se koriste za personalizaciju dokumenata. Načinima provjere zaštitnih elemenata u ispravama. Kroz praktični rad polaznici su imali priliku vježbati na krivotvorenim ispravama kao i specimenima originalnih isprava dostavljenim od strane CFIIV-a  gdje su uz korištenje uređaja za provjeru ispravnosti dokumenata utvrđivali zaštitne elemente kao i načine krivotvorenja dostupnih isprava. 

 Svi polaznici uspješno su završili teorijski dio nastave  preko sustava "E-obrazovanje" i praktični dio koji je odrađen na konkretnim primjerima putnih isprava. 

 Nakon uspješno provedenog seminara polaznici će svoja usvojena znanja i vještine  iz područja krivotvorenja dokumenata kao multiplikatori za sprječavanje zlouporabe svih vrsta sigurnosnih isprava svoja znanja prenijeti policijskim službenicima svojih uprava. 

Stranica