Stručno osposobljavanje za policijske službenike koji obavljaju zadatke na skijalištima

U Bohinju ( Slovenija) je 10. i 11. siječnja 2023. godine održana Međunarodna stručna edukacija za policijske službenike koji obavljaju zadatke na skijalištima.

Krajem studenog 2022. godine policijski ataše mag. Srećko Jarc iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu uputio je poziv na sudjelovanje za dva hrvatska instruktora.

Nastavno na to službenici „Službe za policijski trening“  Ivica Biletić, policijski službenik za provedbu programa policijskog treninga i Silvijo Faletar, policijski službenik za organizaciju i provedbu sportskih aktivnosti sudjelovali su na međunarodnoj stručnoj edukaciji na temu  zadatci policijskih službenika na skijalištu koja je održana  u Bohinju 10. i 11. siječnja 2023. godine.

Međunarodni stručni skup je bio prilika da se stručnjaci na području skijanja informiraju o izazovima na području obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja za obavljanje zadaća na skijalištima.

Stručno osposobljavanje se sastojalo od dva djela. Kroz teorijsko predavanje govorilo se o  sigurnom radu na skijaškim stazama, ozljedama u nesrećama na skijanju, obilasku mjesta nesreće i FIS pravilima. U praktičnom radu na skijalištu „Vogel“ uz rad podijeljen u grupe odrađeni su pregled mjesta događaja i vođenje zapisnika kao i tehnike i zakonitosti skijanja.

Ujedno je to bila prilika za razmjenu stajališta i primjera dobre prakse na navedenom području između Slovenije i Hrvatske. Svi sudionici imali su i prikaz tehnika škole skijanja koji je omogućio izravan i zanimljiv uvid u različite tehnike poduke skijaša koje se primjenjuju u policijskim organizacijama zemalja sudionica.

Pisane vijesti