Stručno osposobljavanje policijskih službenika RTG operatera

Slika topvijesti/2013/veljaca/osposobljavanje_poli.sl_Tx.jpg

Provedeno je dopunsko stručno osposobljavanje policijskih službenika RTG operatera koji obavljaju zaštitni pregled putnika i ručne prtljage u zračnim lukama Split, Zadar, Brač i Osijek. 

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, od 04. do 13. veljače 2013. godine u Zračnoj luci Split, provedeno je dopunsko stručno osposobljavanje policijskih službenika RTG operatera koji obavljaju zaštitni pregled putnika i ručne prtljage u zračnim lukama Split, Zadar, Brač i Osijek. Pored policijskih službenika RTG operatera, dopunsko stručno osposobljavanje provedeno je i za djelatnike ovih zračnih luka koji obavljaju RTG pregled odvojene prtljage na šalterima za registraciju putnika.Dopunsko stručno osposobljavanje za preko 60 polaznika proveli su djelatnici Policijske akademije, Protueksplozijske službe Uprave policije, Odjela aerodromske policije Uprave za granicu te djelatnici Protueksplozijskog odjela PU splitsko-dalmatinske, kroz tri turnusa u trajanju od po tri radna dana.

Po završenoj obuci, polaznici su dobili uvjerenja (certifikate) o osposobljenosti koji su im potrebni za obavljanje poslova zaštitnog pregleda osoba i prtljage. Ovaj vid osposobljavanja provodi se svake dvije godine radi obveze obnavljanja certifikata.     



Stranica