Stručni studij Kriminalistike na četvrtom mjestu po popularnosti

Slika /02_vijesti/2020/04/48011859301_a325fbcf25_k.jpg

Studij Kriminalistike među 10 je najpopularnijih studija među maturantima, nalazi se iza Logopedije, Fizioterapije i Psihologije

Iako se nastava u srednjim školama, fakultetima i visokim učilištima od sredine ožujka odvija na daljinu zbog mjera sprečavanja širenja zaraza novim koronavirusom, rokovi oko prijava fakulteta odvijaju se prema planu. Orijentacijske ili ogledne liste u sustavu Postani student bit će dostupne od 30. travnja, potvrdili su iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje za portal Srednja.hr. 
 
Ogledne rang-liste su one koje se objavljuju prve i na njima se nalaze svi kandidati koji su prijavili studijski program. Kandidat se nakon svakoga sljedećeg periodičkog obnavljanja rang-lista može pojaviti na nekoj drugoj rang-listi ili nestati s rang-liste ovisno o tome jesu li drugi kandidati za iste studijske programe mijenjali svoje liste prioriteta. Svaki kandidat će vidjeti svoj plasman samo na onoj rang-listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang-listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa.
 
Logopedija najpopularnija, Kriminalistika na četvrtom mjestu
 
Nakon dva mjeseca prijava, Agencija za znanost i visoko obrazovanje izradila je listu deset trenutno najpoželjnijih studija, prenosi Srednja.hr. Omjer poželjnosti izračunava se dijeljenjem broja prvih izbora i ukupne upisne kvote, a izdvojeni su studiji s kvotom od deset ili više mjesta.
 
I dalje je najpopularniji studij Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Ukupan broj upisnih mjesta ove je godine povećan i kvota iznosi 80, a 439 osoba prijavilo je taj studij kao prvi izbor.
Na drugom je mjestu ljestvice trenutno najpoželjnijih studija je izvanredni studij Fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Mjesta je za deset studenata, dok su ga na prvo mjesto liste prioriteta stavila 52 kandidata.
Treći je po poželjnosti jednopredmetni studij Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, jedini studij tog fakulteta za čiji je upis potrebno položiti test intelektualnih sposobnosti. Prvi je to izbor za 329 kandidata, a mjesta je za njih 76.
Na četvrtom mjestu nalazi se stručni studij Kriminalistike na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. Za njega se kao prvi izbor odlučilo 155 kandidata, a upisuje se njih 30. 
 
Cijelu lista studija prema poželjnosti, s kvotom većom od deset mjesta možete pogledati na portalu Srednja.hr.
 


Stranica